Διάφορα

Καφές σε αναμονή – Η νέα μόδα που γίνεται viral με στόχο την στήριξη στον συνάνθρωπο

kafes-anamonhΈχεις σκεφτεί ποτέ πως μπορείς να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου χωρίς να σε έχει δει ή να τον έχεις δει ποτέ… αγοράζοντας του κάτι να πιει ή κάτι να φάει; Και αν αναρωτιέσαι πως μπορεί να συμβεί αυτό… σου παρουσιάζουμε την ιδέα που ονομάζεται «καφές σε αναμονή».

Μπαίνεις σε μία καφετέρια, παίρνεις τον καφέ σου και προπληρώνεις και έναν δεύτερο με μία έκπτωση 30% έως 50% για έναν άνθρωπο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει. Έτσι ένας συνάνθρωπος μας μπορεί να πάει και να πιει έναν καφέ δωρεάν.

Η ιδέα και η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια σε καφενεία της Νάπολης ως caffé sospeso, και σε εργατικές περιοχές που τα εισοδήματα ήταν αρκετά χαμηλά.

Μάλιστα, μετά από κάθε νίκη της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, στην οποία αγωνιζόταν ο Μαραντόνα, ο πρόεδρος προπλήρωνε δέκα καφέδες. Με τα χρόνια η προσπάθεια προχώρησε προς την Βουλγαρία, την Ρωσία, την Αυστραλία και πολλές ακόμα χώρες.

«Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε μπροστά μου ένα άρθρο για τον καφέ σε αναμονή. Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, η ανάγκη για την υλοποίηση της ιδέας μεγάλωνε», αναφέρει στο star.gr ο εμπνευστής και πρωτεργάτης της προσπάθειας, Δημήτρης Πανέλης.

περισσότερα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected