Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Συνεχίζει το νικηφόρο σερί ο “Δικέφαλος”! (vid)

1381179Η ΑΕΚ πήρε αγχωτική νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Έχασαν πέναλτι οι Ακρίτες με τον Νιέτο, υπέροχα γκολ από τους Σολτάνι και Μπαρμπόσα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Πέτρος Μάνταλοςεκτέλεσε το φάουλ, ο Χρήστος Αραβίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Λουίτζι Τσέναμο. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά, καθώς έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό, αλλά ο γκολκίπερ . Τελικά, στην… τρίτη απόπειρα ο 28χρονος άσος χρίστηκε σκόρερ. Ο Μάνταλος επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τσέναμο απέκρουσε ασταθώς και ο Αραβίδης με κοντινό πλασέ έδωσε προβαδισμα στην ομάδα του.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και ευτύχησε, στην πρώτη καλή στιγμή της, να φέρει το ματς στα ίσα με τρομερό γκολ του Καρίμ Σολτάνι. Ο Ντάνι Νιέτο έκανε μία εξαιρετική “βαθιά” μπαλια και ο Αλγερινός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γιάννη Ανέστη για το 1-1. Παρά την “ψυχρολουσία” της ισοφάρισης, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ κυνήγησαν άμεσα το δεύτερο γκολ. Όμως, σε τρεις περιπτώσεις ο Αραβίδης (25′, 32′) και ο Μπαρμπόσα δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Η… μονομαχία Αραβίδη-Τσέναμο συνεχίστηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά βρήκε γι’ ακόμη μία φορά νικητή τον δεύτερο, ο οποίος με μία τρομερή επέμβαση σε τετ α τετ κράτησε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και τα κατάφεραν στο 53ο λεπτό με τον υπέροχο γκολ του Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Ρόναλντ Βάργκας έβγαλε μπαλιά “πάρε βάλε” στον Πορτογάλο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσέναμο για το 2-1. Οι “κιτρινόμαυροι” κυνήγησαν και τρίτο γκολ για να “καθαρίσουν” τη νίκη, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι. Ο Μιχάλης Κουκουλάκηςέδειξε την “άσπρη βούλα” για σπρώξιμο του Βασίλη Λαμπρόπουλουπάνω στον Παντελή Καπετάνο.

Ο Νιέτο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γιάννης Ανέστης έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε την μπάλα. Ο Γκουστάβο Πογέτ, βλέποντας τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή, άλλαξε το σύστημα σε 5-3-2 και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Κολοβέτσιο και Γιόχανσον για να κλείσουν τους χώρους και να κρατήσουν την μπάλα. Οι Ακρίτες πήραν την κατοχή, πίεσαν για το γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν δημιουργήσει δύο ζώνες άμυνας και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά, παρά μόνο μέσω στημένων φάσεων.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κορδέρο, Σιμόες, Μάνταλος (71′ Κολοβέτσιος), Βάργκας (71′ Γιόχανσον), Μπαρμπόσα (79′ Τζεμπούρ), Αραβίδης.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (29′ Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70′ Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58′ Καπετάνος), Σολτάνι.

περισσότερα στοιχεία και βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected