Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΑΕ Χαρίεσσας 3-3

DSCN9356

Ο Λευτέρης Γραμματικός MVP στο πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΧ

Ένα από τα πιο θεαματικά (αν όχι το πιο θεαματικό) παιχνίδι της φετινής σεζόν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ελάχιστοι θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου.

Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΑΣ Ειρηνούπολης τα βρήκε…σκούρα κόντρα στην ουραγό ΑΕ Χαρίεσσας και μετά από ένα γκραν-γκινιόλ παιχνίδι και έξι τέρματα, δεν αναδείχτηκε νικητής.

Η ισοπαλία αυτή, η πρώτη φέτος για την ομάδα του Γιάννη Μαντζιαρίδη αλλά και η πρώτη απώλεια βαθμών εντός έδρας, έφερε τους “τζιαλορόσι” στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας καθώς ο ΦΑΣ Νάουσα επικράτησε στο ΔΑΚ με 2-0 του ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Όσον αφορά την ΑΕΧ, μόνο…επαίνους θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στο συγκρότημα του Γιάννη Χατζηαθανασίου, που δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο το παιχνίδι και παρά το γεγονός πως έχασε γρήγορα το προβάδισμα που πήρε με το πιο γρήγορο γκολ της αγωνιστικής αλλά και της χρονιάς (σ.σ. στο 2ο λεπτό με τον Μπάμπη Τηλκερίδη), εντούτοις βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό.

Μπορεί ουσιαστικά να μην άλλαξε το βαθμολογικό στάτους των “κιτρινόμαυρων” στην κατάταξη, ωστόσο η εμφάνιση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Γιώργος Κασαπίδης, Βασίλης Στογιάννης, Νίκος Παπαλεξίου, Λευτέρης Γραμματικός) φαίνεται πως θα βοηθήσουν πολύ, ενώ ο τελευταίος σήμερα ήταν…όλα τα λεφτά για την ΑΕΧ!

Το “φιλμ” του αγώνα

Μπάμπης Τηλκερίδης

Μπάμπης Τηλκερίδης

Το πρώτο γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπάμπης Τηλκερίδης έκλεψε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου και με την άμυνα των γηπεδούχων να έχει ανέβει προς το κέντρο του γηπέδου, ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Σταματέλο, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι, παρά το αρχικό σοκ, αντέδρασαν στη συνέχεια, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 18′ έφεραν το ματς στα ίσια όταν ο Χάρης Συμεωνίδης έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά, έκανε την παράλληλη πάσα και από το ύψος του πέναλτι ο Δημήτρης Τσιούπρος έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς πρωταθλητών και στο 33΄έκαναν την ανατροπή στο σκορ, όταν και πάλι ο Συμεωνίδης με ατομική ενέργεια, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με εξαιρετική ασίστ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κώστα Έξαρχο για το 2-1.

Και ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσιούπρος έχασε πολύ καλή ευκαιρία για το 3-1, η ΑΕΧ βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να σκοράρει στο 38′ φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Θωμάς Σταμάτης βρέθηκε στον άξονα, βρήκε με κάθετη πάσα τον Λευτέρη Γραμματικό και αυτός, αφού ελίχθηκε ανάμεσα στους αντιπάλους του, πλάσαρε ιδανικά για το 2-2.

Το ισόπαλο σκορ παρέμεινε και στην ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, με στόχο να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Το πολυπόθητο τέρμα που θα “ξεκλείδωνε” την άμυνα της ΑΕΧ δεν ήρθε και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 71′ οι φιλοξενούμενοι πήραν “κεφάλι” στο σκορ, με τον κορυφαίο παίκτη σήμερα, Λευτέρη Γραμματικό.

Η αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Βαλδήρ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα αντίπαλα καρέ και με δυνατό σουτ έφερε και πάλι το ματς στα ίσια.

Στα υπόλοιπα 20 περίπου λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν μαζικά άμυνα, έκλεισαν με πολλά σώματα τους διαδρόμους προς την εστία του έμπειρου Κασαπίδη και παρά τις προσπάθειες, το 3-3 παρέμεινε μέχρι τέλους. Ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους, σε αντίθεση με τον Γιάννη Μαντζιαρίδη, που ήταν έξαλλος στα αποδυτήρια και οι φωνές του διαπερνούσαν τους τοίχους των αποδυτηρίων!

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Βαλκάνο και Νησελίτη

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σταματέλος, Χουϊλουλίδης (63′ Βαλδήρ), Τάσο, Τενεκετζή, Παπαδόπουλος Ν., Συμεωνίδης Χ., Ασλαμπάλογλου (46′ Βούλγαρης), Γιαουτζής, Τσιούπρος, Έξαρχος, Καρυπίδης (77′ Παπαδόπουλος Λ.).

ΑΕ Χαρίεσσας : Κασαπίδης, Παμπουχίδης, Γκότσης (67′ Τηλκερίδης Μ.), Παπαλεξίου Ν., Σταμάτης Α., Κοτσογιαννίδης, Στογιάννης, Σταμάτης Θ., Γραμματικός, Τσάλμας, Τηλκερίδης Χ. (89′ Διτσόλας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected