Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Νίκη Βόλου – Πύρασος 1-0

efac898dcc5019d76d11d14a15920d8d_LΤο γκολ του Κυπτίου με κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό, ήταν αρκετό για τη Νίκη Βόλου ώστε να σημειώσει τέταρτη συνεχόμενη νίκη και να αναρριχηθεί περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Πύρασο, που στην επανάληψη έχασε τρεις ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες

Για τη Νίκη Βόλου, ο Κανελλόπουλος λόγω ίωσης έμεινε για πρώτη φορά εκτός ενδεκάδας. Κάτω από τα δοκάρια ο Παπουρτζής, στην άμυνα δεξιά ο Κοτίτσας, αριστερά ο Αναστασίου που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και στόπερ οι μόνιμοι Ναουμίδης, Χολέβας. Αμυντικός χαφ ο Ιβανίδης, μπροστά του οι Μέτσε, Κυπτίου (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) κι επιθετική τριάδα οι Κόλα, Ελευθεριάδης, Μπαλαράμπε.

Για τον Πύρασο, ο Χαλάτσης τερματοφύλακας, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Χατζητρακόσιας, Μπασδάνης, Στεφανής και Καψιώτης, δύο αμυντικοί χαφ οι Βαγγελάκος, Κοτζαθανάσης, στα δεξιά ο Μυργιώτης, αριστερά ο Μαλακασιώτης και ο Τσιουρέλης πίσω από τον Αναστασίου.

Γκολ …από τα αποδυτήρια για τη Νίκη

Στο 1ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία με τον Ελευθεριάδη που έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια αριστερά και ο Χαλάτσης έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Το πρώτο πέρασε ανεκμετάλλευτο, από το δεύτερο προήλθε το γκολ. Στο 2ο λεπτό, ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κυπτίου, αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας, σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 11ο, από σέντρα του Κυπτίου, ο Ελευθεριάδης θέλησε να σκοράρει ένα εντυπωσιακό τέρμα, με πλάγιο βολέ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Χαλάτσης. Οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί σε κάθε στημένη φάση όταν έφερναν με ωραία χτυπήματα οι Κόλα και Κυπτίου την μπάλα στα καρέ του Πυράσου.

ναφορικά με τους Αγχιαλίτες, προσπάθησαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση και δεν κλείστηκαν. Στο 27’ καλό σουτ του Αναστασίου, από πλάγια δεξιά, έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Παπουρτζή.

Στο 30’ παραλίγο η Νίκη να βάλει γκολ καρμπόν. Ο Ελευθεριάδης έκανε κόρνερ και ο Κυπτίου πήρε κεφαλιά που πέρασε άουτ, από τη θέση που στο ξεκίνημα του ματς σκόραρε, σε μια καλή ευκαιρία για να γίνει το 2-0. Δεν είχε πολλές φάσεις το πρώτο μέρος και ειδικά στο τελευταίο τέταρτο δεν σημειώθηκε κάποια, ούτε από τους «πορτοκαλί» για τη σημερινή αναμέτρηση της Νίκης ούτε τους κυανόλευκους της Ν. Αγχιάλου. Μετά το ωραίο πρώτο εικοσάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 που διαμορφώθηκε από τις πρώτες στιγμές του ματς.

Απειλητικός ο Πύρασος στην επανάληψη

Χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές η έναρξη του β΄ μέρους, με τον Πύρασο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά καθώς οι παίκτες της Νίκης έδωσαν χώρο.

άντως οι γηπεδούχοι βρέθηκαν …φάτσα με δεύτερο τέρμα σε μια αντεπίθεση. Από ασίστ του Μπαλαράμπε, ο Ελευθεριάδης σε τετ-α-τετ σούταρε, με τον Χαλάτση να μπλοκάρει. Μεγάλη στιγμή στο 54’ για το σύνολο του Κώστα Βελιτζέλου.

Τέσσερα λεπτά πιο μετά, ο Πύρασος έχασε κλασική φάση για γκολ, που δημιούργησε και τελείωσε μόνος του ο Αναστασίου, κορυφαίος για τους Αγχιαλίτες. Μετά από ατομική προσπάθεια, πλάσαρε από ευνοϊκή θέση και ο Παπουρτζής απέκρουσε με το σώμα. Η μπάλα πήρε ύψος και απομάκρυναν οι αμυντικοί προ του Μυργιώτη. Στο 63’ νέα φάση για τους φιλοξενούμενους. Από φοβερή πάσα του Κοτζαθανάση, ο Αναστασίου βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ, έκανε το πλασέ και ο Παπουρτζής μην συγκρατώντας την μπάλα, παραχώρησε κόρνερ.

Πρώτη αλλαγή στο 65’: ο Αλεξανδρής που έπαιξε στον άξονα, στη θέση του Κυπτίου (το περιβραχιόνιο πήρε ο Ναουμίδης). Αμέσως η απάντηση με τον Χρ. Δαμάσκο να αντικαθιστά τον Μυργιώτη. Δέκα λεπτά αργότερα οι επόμενες αλλαγές, ο νεαρός Πλασταράς για τον Πύρασο και ο Βέργος για την Νίκη Βόλου. Στο 76’ από πάσα του Κοτζαθανάση μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Μαλακασιώτης ξεπέρασε τον αμυντικό και σούταρε από καλή θέση, χλυαρά ώστε να μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρε των γηπεδούχων, στην τρίτη καλή ευκαιρία που έφτιαξε στο β’ ημίχρονο του συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου. Λίγο πιο μετά, σε κόρνερ του Κοτζαθανάση, ο Στεφανής πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν τελείως άστοχη.

Στο 84’ από ωραία μεταβίβαση του Μπαλαράμπε, ο Ελευθεριάδης έκανε διαγώνιο σουτ και ο Χαλάτσης απέκρουσε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Βέργος έχασε ευκαιρία, ενώ ο Στεφανής δέχθηκε δύο κίτρινες σε ένα λεπτό κι αποβλήθηκε (έχοντας έξι κάρτες, ζήτησε την κόκκινη για να απουσιάσει μόνο στο επόμενο ματς που είναι για το Κύπελλο ΕΠΣΘ).

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Νίκη δεν είχε καλή απόδοση. Έδωσε χώρο στον Πύρασο που ήταν πολύ απειλητικός, ενώ στην κόντρα έβγαλε δύο φάσεις, με τον Ελευθεριάδη στο 54’ και τον ίδιο παίκτη μισή ώρα αργότερα, χωρίς να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκης και έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε αγχώδες φινάλε για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ξηροφώτου στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Π. Μαγουλάς», είχε εξαιρετική παρουσία αλλά της έλειψε το γκολ. Αιφνιδιάστηκε όταν βρέθηκε να χάνει στο 2ο λεπτό αλλά συνήλθε γρήγορα και ειδικά στην επανάληψη, ζήτησε την ισοφάριση με αξιώσεις.

Ντεμπούτο στη σημερινή αναμέτρηση για τη Νίκη Βόλου ο Αναστασίου που είχε πολύ καλή παρουσία στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Τσορμπαντζής που έπαιξε στο τελευταίο πεντάλεπτο ως αλλαγή. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1200 φίλαθλοι, ίσως παραπάνω, με τους φίλους της Νίκης πριν τον αγώνα να χειροκροτούν τη φιλοξενούμενη ομάδα. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τεβεκέλη και των βοηθών του.

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Κοτίτσας, Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Ελευθεριάδης, Μέτσε (75’ Βέργος), Κόλα (85’ Τσορμπαντζής), Κυπτίου (65’ Αλεξανδρής), Μπαλαράμπε.

Πύρασος: Χαλάτσης, Καψιώτης, Χατζητρακόσιας, Μαλακασιώτης (86’ Σαμαράς), Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Τσιουρέλης (74’ λ.τρ. Πλασταράς), Μυργιώτης (65’ Χρ. Δαμάσκος), Αναστασίου.

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected