Κατηγορίες
Αθλήματα

Όχι απλή νίκη, θρίαμβος και τρόπαιο! (vid)

Novak+Djokovic+Internazionali+BNL+Italia+2015+zuIVQ2BlHp_lΟ Νόβακ Τζόκοβιτς πέτυχε στην Ντόχα την πέμπτη σερί νίκη του σε βάρος του Ράφα Ναδάλ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο για το 2016, στέλνοντας μηνύματα σε όσους ονειρεύονται ότι θα τον «γκρεμίσουν» από την κορυφή!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 6-1, 6-2 του αριστερόχειρα Ισπανού (No.5) σε μόλις 73 λεπτά και πλέον έχει 60 τρόπαια στη συλλογή του, η οποία μεγαλώνει… ακατάπαυστα!

Κερδίζει συνέχεια τον Ράφα μετά τον τελικό του Roland Garros το 2014 και, μάλιστα, δεν έχει χάσει σετ. Και αν θέλετε να πάμε ακόμα πιο μακριά, έχει εννέα νίκες στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις τους! Πλέον προηγείται στο head to head με 24-23.

Δεν κερδίζει, όμως, μόνο τον Ναδάλ… Μετράει έξι συνεχόμενους τίτλους από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη εβδομάδα της νέας σεζόν, όμως με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σταματήσει το σερί του…

«Έκανα το τέλειο παιχνίδι», είπε μετά τη λήξη του τελικού ο 28χρονος Σέρβος και με αυτή τη φράση… τα είπε όλα! Δεν είναι ότι ο Ράφα έπαιξε άσχημα. Είναι ότι ο Τζόκοβιτς έκανε απίθανα πράγματα!

Βράχος από την baseline, «σκότωσε» τον αντίπαλό του με τα φοβερά groundstrokes του και είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε 30 winners έναντι μόλις 9 του Ράφα!

djokovic rimΕίχε και τρομερά νούμερα στο σερβίς του, με αποτέλεσμα να μην αφήσει κανένα περιθώριο στον Ναδάλ, που απείλησε με μπρέικ μόνο στο πρώτο γκέιμ.

Από το σημείο αυτό και μετά, ουσιαστικά, είχαμε παράσταση για έναν ρόλο… Και ο Ράφα δεν μπόρεσε να σηκώσει ποτέ κεφάλι, παρότι έκανε ό,τι μπορούσε, παρότι είχε το κοινό στο πλευρό του…

Η σεζόν, με άλλα λόγια, ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε: με τον Νόλε να σηκώνει τίτλο… Είναι η πρώτη φορά που κερδίζει το Qatar Open και βάζει και βαθμούς στην τσέπη, αφού πέρυσι είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από τον Ίβο Κάρλοβιτς. Από τότε, δηλαδή έναν χρόνο τώρα, έχει παίξει μόνο σε τελικούς!

Πήρε, βέβαια, πέρα από τον τίτλο, και 201.165 δολάρια, ενώ ο Ναδάλ θα εισπράξει 105.940. Ο 29χρονος Ισπανός δεν κέρδισε κούπα, όμως φεύγει για την Αυστραλία με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και είναι μεταξύ των φαβορί για του τίτλο. Το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο φαβορί, βέβαια, είναι ο Νόλε!

Ραντεβού στη Μελβούρνη, λοιπόν, όπου στις 18 του μήνα ξεκινάει το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το Australian Open…

δείτε στιγμιότυπα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected