Κατηγορίες
Basket

Α1 Μπάσκετ – Στο ρελαντί ο ΠΑΟ, 80-58 τον Άρη

45925597075ffefecd79862e821a6dfe_LΟ Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα διαλύοντας τον Άρη στο ΟΑΚΑ με 80-59 – Προφυλάχθηκε ο Νικ Καλάθης, επέστρεψε ο Μποχωρίδης

Οι «πράσινοι» μπροστά σε περίπου 3000 οπαδούς τους οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι στους «κίτρινους» φτάνοντας πολύ εύκολα στην 14η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια για την BasketLeague και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο Νικ Καλάθης ταλαιπωρείται από μία τενοντίτιδα και δεν έπαιξε ούτως ώστε να αγωνιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης (21/1) με την Λοκομοτίβ Κούμπαν στο Κράσνονταρ. Παράλληλα εκτός δωδεκάδας βρέθηκε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος λόγω ενός μικρού προβλήματος στους κοιλιακούς, ενώ θέση στη δωδεκάδα πήρε και ο Λευτέρης Μποχωρίδης ο οποίος επέστρεψε από τον περασμένο Σεπτέμβρη κι έπαιξε για τέσσερα λεπτά στο τέλος.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επέβαλλε τον ρυθμό της από το πρώτο λεπτό και ξέφυγε από νωρίς με μεγάλες διαφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 22-7 για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, ενώ όσο κυλούσε ο χρόνος η διαφορά αυξανόταν για να κλείσει το πρώτο μέρος με 49-21, ενώ ο «Σάλε» βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής λίγο πριν την ανάπαυλα και στους νεαρούς Λούντζη και Παπαδάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν και να εμφανίζονται πιο ανταγωνιστικοί, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας. Το τελικό 80-59 μαρτυράει τα… πάντα για την εικόνα του αγώνα χωρίς να χρειάζεται κάποια περισσότερη ανάλυση.

Αρκετό χρόνο συμμετοχής πήραν οι Σάσα Πάβλοβιτς και Βλάντο Γιάνκοβιτς πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ενώ το… χέρι του βρήκε και ο Τζέιμς Φελντέιν.

Από την πλευρά των ηττημένων ο Ουότερς ήταν ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Βραβεύτηκε η «Κιβωτός του Κόσμου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τζάμπολ έγινε συμβολικά από τον Πατέρα Αντώνιο ο οποίος έχει δημιουργήσει την «Κιβωτό του Κόσμου» για να βοηθάει άπορα παιδιά. Παράλληλα στο ημίχρονο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης βράβευσε τον Πατέρα Αντώνιο, ενώ ανακοινώθηκε και το ποσό που θα λάβει ως ενίσχυση από την διοργανώτρια αρχή της BasketLeagueη «Κιβωτός του Κόσμου» και αντιστοιχεί στο άθροισμα των πόντων οι οποίοι σημειώθηκαν στα παιχνίδια της 12ης και 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 71-43, 80-59

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 15 (2), Φελντέιν 15 (3), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 6, Κούζμιτς 6, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 17 (1), Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 10, Παπαδάκης, Παπαγιάννης 1, Λούντζης 1

Άρης (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος 2, Ουάιτ 8 (1), Ουότερς 13 (2), Χάγκινς 4, Μακ Νιλ 9, Ξανθόπουλος 2, Τσούπκοβιτς, Ζάρας 3 (1), Κόεν 2, Μούρτος 12, Σίμτσακ 4

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected