Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρώπη – Νίκη παρά τις απουσίες για Μπάρτσα, νίκες και για Γιούβε και Λίβερπουλ (vids)

000728Έλειπε ο Μέσι, έλειπε ο Σουάρες, αλλά η Μπαρτσελόνα αυτή την περίοδο δεν παίζεται… Κάνοντας τα βασικά στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ, επικράτησε 2-1 και βλέπει ήδη τα ημιτελικά του Copa Del Rey.

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Copa Del Rey είναι η Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε 2-1 της Αθλέτικ μέσα στο Μπιλμπάο και καλείται απλά να κάνει τα βασικά στο «Καμπ Νου» για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Μπορεί η Μπιλμπάο με τη δύναμη της έδρας να μπήκε πιο δυνατά και να ανησύχησε την Μπαρτσελόνα που έπαιζε χωρίς τους Μέσι και Σουάρες, αλλά σε ένα 25λεπτο είχε καθορίσει την τύχη του αγώνα. Μόλις στο 18’ ο Ράκιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μουνίρ χωρίς να δυσκολευτεί με μια προβολή άνοιξε το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Βάσκους, έξι λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια του αγώνα η Μπιλμπάο πίεσε για να μειώσει το σκορ και έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά δικαιώθηκε πολύ αργά, όταν στο 89’ ο Αντούριθ από κοντά δεν έχει πρόβλημα να νικήσει τον Τερ Στέγκεν και διαμόρφωσε το 2-1, χωρίς όμως να έχει χρονικά περιθώρια να φτάσει στην ισοφάριση.

235041Ο Λιχστάινερ έβαλε ένα, οι συμπαίκτες του έχασαν… πολλά και η Γιουβέντους ξεπέρασε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) το εμπόδιο της Λάτσιο και θα βρει στους «4» την Ίντερ

Η Γιουβέντους δεν πάει «τρένο» μόνο στο πρωτάθλημα Ιταλίας αλλά και στο Κύπελλο. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ξεπέρασε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) το εμπόδιο της Λάτσιο μέσα στο «Ολίμπικο» και ετοιμάζεται για την… τιτανομαχία με την Ίντερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η «Μεγάλη Κυρία» είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, δημιούργησε πολλές κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά είτε οι παίκτες της δεν σημάδευαν σωστά, είτε έπεφταν πάνω στον εκπληκτικό Μπερίσα. Ο μόνος που κατάφερε να τα κάνει όλα τέλεια, ήταν ο πρώην μπακ της Λάτσιο, Λιχστράινερ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα των Λατσιάλι και με σουτ τον νίκησε (η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Αλβανού γκολκίπερ), σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 66′.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφεραν καν να πλησιάσουν στην εστία του Νέτο μιας και η αμυντική συμπεριφορά της Γιουβέντους ήταν άψογη, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους φιλοξενούμενους θριαμβευτές. Πλέον, η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στα ημιτελικά, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ζευγάρι, με την κόντρα των δύο ομάδων να είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=eIfoHKpUWNs

Η Λίβερπουλ σκότωσε το… θηρίο (3-0 την Έξετερ) και προκρίθηκε στον 5ο γύρο του Κυπέλλου, με τον 18χρονο Ότζο να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ, το πρώτο του στα… κόκκινα, και να κλέβει την παράσταση!

Στις 8 Ιανουαρίου, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Μετά από λίγα βράδια, πέτυχε και το πρώτο του γκολ…

Και τι γκολ!

Ο Σέγι Ότζο μπήκε στο «Άνφιλντ» στο 65’ και με ένα τρομερό σουτ, εννέα λεπτά αργότερα, στο 74’, διπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων», που επικράτησαν 3-0 της Έξετερ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση («32») του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου θα υποδεχθούν τη Γουέστ Χαμ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 18χρονος, ο οποίος… συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στους φίλους της Λίβερπουλ, που είδαν την ομάδα τους -με πολλούς αναπληρωματικούς- να μην πέφτει θύμα έκπληξης, αγχωμένοι από το 2-2 του πρώτου αγώνα και τις κακές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια.

Πριν το γκολ του Ότζο, τον οποίο η Λίβερπουλ απέκτησε το καλοκαίρι από τη Μίλτον Κέινς Ντονς, το σκορ είχε ανοίξει ο Άλεν μόλις στο 10’, ενώ το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τεσέιρα στο 82’.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected