Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική Ημαθίας – Τα σενάρια τίτλου και υποβιβασμού

eps_kozanis_praksi_teleuytaiaΕννιά “στροφές” πριν το τέλος του πρωταθλήματος στην Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να αναλύσουμε τα σενάρια για την πρωτιά αλλά και για το ποια ομάδα θα τερματίσει στη 14η θέση.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής θα συμμετέχει στις αρχές Μαΐου σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική και φέτος θα έχει αυξημένες πιθανότητες, καθώς δύο από τις τέσσερις ομάδες του ομίλου που θα σχηματιστεί, θα κερδίσουν τα εισιτήρια για την τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό στην Α2 Ερασιτεχνική, μόλις μία θα είναι η ομάδα που θα χάσει την κατηγορία και ακόμη μία σε περίπτωση που ο πρωταθλητής μας δεν καταφέρει να κερδίσει την άνοδο του στη Γ Εθνική.

Ας δούμε τα σενάρια για τον τίτλο αλλά και τον υποβιβασμό, 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν 2015/2016 :

DSCN9849Πρωταθλητής : Μόλις ένας βαθμός χωρίζει αυτή τη στιγμή τον πρωτοπόρο ΦΑΣ Νάουσα με τον περσινό πρωταθλητή ΑΣ Ειρηνούπολης. Αυτές είναι άλλωστε οι ομάδες που εκ των πραγμάτων μάχονται για τον τίτλο και κατά πολλούς, αυτός θα κριθεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΔΑΚ Νάουσας, που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής.

Κρίνοντας από το πρόγραμμα των δύο ανταγωνιστών, η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα καθώς θα αναμετρηθεί ως επί τω πλείστον με ομάδες που θέλουν βαθμούς για την παραμονή τους. Από την άλλη πλευρά, όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια των “τζιαλορόσι” είναι με ομάδες που δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, εκτός των αγώνων σε Νάουσα και Μελίκη την τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ομάδων :

DSCN0176ΦΑΣ Νάουσα : ΓΑΣ Κοπανού (εντός), Φίλιππος Μελίκης (εκτός), Μακροχώρι (εντός), ΑΕ Χαρίεσσας (εκτός), Ατρόμητος Διαβατού (εντός), ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (εκτός), ΑΣ Ειρηνούπολης (εντός), Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (εντός), ΑΕ Αλεξάνδρειας (εκτός)

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ποντιακή Νεολαία Αράχου (εντός), Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (εκτός), ΑΕ Αλεξάνδρειας (εντός), Αχιλλέας Νάουσας (εκτός), ΓΑΣ Ροδοχωρίου (εντός), Κεραυνός Επισκοπής (εκτός), ΦΑΣ Νάουσα (εκτός), ΓΑΣ Κοπανού (εντός), Φίλιππος Μελίκης (εκτός)

Υποβιβασμός : Διαφορά ενός βαθμού και στην προκειμένη περίπτωση ανάμεσα σε Φίλιππο Μελίκης και ΑΕ Χαρίεσσας. Θεωρητικά στο “παιχνίδι” της παραμονής βρίσκονται ΓΑΣ Ροδοχωρίου (19β), Μακροχώρι (18β) και Ατρόμητος Διαβατού (18β) και γι αυτό το λόγο παραθέτουμε το πρόγραμμα και των πέντε ομάδων.

Αναλυτικά :

_DSC5641ΓΑΣ Ροδοχωρίου (19β) : Μακροχώρι (εντός), ΑΕ Χαρίεσσας (εκτός), Ατρόμητος Διαβατού (εκτός), ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (εντός), ΑΣ Ειρηνούπολης (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (εντός), ΑΕ Αλεξάνδρειας (εκτός), Αχιλλέας Νάουσας (εντός), Ποντιακή Νεολαία Αράχου (εντός)

Μακροχώρι (18β) : ΓΑΣ Ροδοχωρίου (εκτός), Κεραυνός Επισκοπής (εντός), ΦΑΣ Νάουσα (εκτός), ΓΑΣ Κοπανού (εντός), Φίλιππος Μελίκης (εκτός), Ποντιακή Νεολαία Αράχου (εκτός), ΑΕ Χαρίεσσας (εντός), Ατρόμητος Διαβατού (εκτός), ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (εντός)

Ατρόμητος Διαβατού (18β) : ΑΕ Αλεξάνδρειας (εντός), Αχιλλέας Νάουσας (εκτός), ΓΑΣ Ροδοχωρίου (εντός), Κεραυνός DSCN0024Επισκοπής (εντός), ΦΑΣ Νάουσα (εκτός), ΓΑΣ Κοπανού (εντός), Φίλιππος Μελίκης (εκτός), Μακροχώρι (εντός), ΑΕ Χαρίεσσας (εκτός)

Φίλιππος Μελίκης (9β) : Κεραυνός Επισκοπής (εκτός), ΦΑΣ Νάουσα (εντός), ΓΑΣ Κοπανού (εκτός), Ποντιακή Νεολαία Αράχου (εκτός), Μακροχώρι (εντός), ΑΕ Χαρίεσσας (εκτός), Ατρόμητος Διαβατού (εντός), ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (εκτός), ΑΣ Ειρηνούπολης (εντός)

ΑΕ Χαρίεσσας (8β) : Αχιλλέας Νάουσας (εντός), ΓΑΣ Ροδοχωρίου (εντός), Κεραυνός Επισκοπής (εκτός), ΦΑΣ Νάουσα (εντός), ΓΑΣ Κοπανού (εκτός), Φίλιππος Μελίκης (εντός), Μακροχώρι (εκτός), Ποντιακή Νεολαία Αράχου (εκτός), Ατρόμητος Διαβατού (εντός)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected