Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – “Πενταρέ” του Ολυμπιακού και…μισή πρόκριση! (vid)

olympiacos1Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Αστέρα, τον οποίο φιλοδώρησε με πέντε γκολ και βρίσκεται με τα… 2 πόδια στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς οι Μπράουν Ιντέγε (2 γκολ), Κώστας Φορτούνης (2 γκολ) και Τζίμι Ντουρμάζ (3 ασίστ).

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και έχασε μία σημαντική ευκαιρία με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Έλληνας άσος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κώστας Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Τελικά, στο 13′ τα κατάφεραν, με σκόρερ τον Μπράουν Ιντέγε. Ο Αρτούρ Μαζουακού έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Νιγηριανός με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (25′-28′).

Αρχικά, ο Στέφανος Καπίνο αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ρασίντ Χαμντανί, ενώ τρία λεπτά αργότερα είπε εκ νέου “όχι” σε δυνατό σουτ του Ματίας Ιγκλέσιας. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρέθηκαν μία “ανάσα” από το 2-0 στο 39′, όταν ο Ιντέγε έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε ο Νιγηριανός στο 39′, το κατάφερε δύο λετπτά αργότερα. Ο Τζίμι Ντουρμάζ έβγαλε τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ιντέγε, κι αυτός με όμορφο πλασέ νίκησε τον Θεοδώροπουλου για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Με γκολ. Στο 50′, ο Ντουρμάζ με τη δεύτερη προσωπική ασίστ του, έβγαλε τον Φορτούνη τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο και ο Έλληνας άσος δεν λάθεψε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 3-1 στο 53′, αλλά η κεφαλιά του Φακούντο Μπερτόγλιο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, μετά από παρεμβολή και του Καπίνο. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και στο 64′, σε ένα… deja vu, ο Ντουρμάζ έστρωσε στον Φορτούνη, κι αυτός με τρομερό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Αστέρα.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, χτύπησαν στην κόντρα επίθεση και διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 στο 79′, όταν ο Φελίπε Πάρντο μιμήθηκε τον Φορτούνη και μ’ ένα άπιαστο σουτ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της ομάδας του.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Καπίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74′ Μανιάτης), Φορτούνης (71′ Φουστέρ), Ντουρμάζ (80′ Κολοβός), Πάρντο, Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι (67′ Κιτοκό), Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Στανισάβλιεβιτς (46′ Μπερτόγλιο), Γιάννου.

δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected