Κατηγορίες
Διάφορα

Η άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ σε περιστατικό στην απεργία και το φιλότιμο του Έλληνα (vid)

0SUMZhw6Rv3gd2TA8cCryKeVH7i9Pual-fwxKcdSMs2ouHX38RiQELIlVGtn6DpBaΆμεσα έσπευσε το κέντρο της Βέροιας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης το πρωί της Πέμπτης.

Μια γυναίκα λιποθύμησε και έπεσε κάτω. Κατά την πτώση της μάλιστα αυτοί που ήταν κοντά λένε ότι χτύπησε και στη τζαμαρία καταστήματος.

Μέσα στην ατυχία της η γυναίκα αποδείχτηκε “τυχερή” (όσο οξύμωρο μπορεί να είναι αυτό) καθώς στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας και πάρα πολλά μέλη του εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία.

Δυο γιατροί έσπευσα να προσφέρουν βοήθεια, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα συμβάν από αυτά που μπορεί να γίνουν κάθε μέρα στον κάθε πολίτη. Κι εδώ αναδεικνύεται το μέγεθος της διάλυσης του κοινωνικού κράτους…

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα χάρις στην ιατρική προσφορά. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατέφθασε άμεσα και οι αστυνομικοί φρόντισαν να ανοίξουν τον δρόμο για να περάσει.

Σε ένα κράτος που δεν εννοεί το πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα και πάνω απ’ όλα η υγεία…

Τα προβλήματα στον ιατρικό κόσμο, γνωστά… Η κατάσταση στο νοσοκομείο Βέροιας, στα όρια της επικινδυνότητας. Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ γνωστά και μακροχρόνια… Οι αστυνομικοί κατεβαίνουν σε ένστολες απεργίες…

Τελικά εκείνο που μένει ακόμη όρθιο είναι το φιλότιμο του Έλληνα… Η ψυχή του που στις δύσκολες στιγμές στέκεται πάνω από δυσκολίες… Αλλά μέχρι πότε;

δείτε το βίντεο στο verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected