Α ΕΠΣ Ημαθίας

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή, μέσα από το πρίσμα του Νίκου Τσιρίδη!

DSCN9604

Το ποδόσφαιρο θεωρείται ο “βασιλιάς των σπορ” και εκτός της αίγλης που έχει αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου, αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που μεγαλώνουν μέσα σ αυτό, “πλάθοντας” όνειρα και φιλοδοξίες.

Στην Ελλάδα βέβαια και ειδικά τα τελευταία χρόνια, το να κάνεις μια μεγάλη καριέρα είναι σχεδόν ουτοπικό, ωστόσο οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν σε έντονους ρυθμούς την εκκόλαψη λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών, που ευελπιστούν κάποια στιγμή να μοιάσουν στον Ζαγοράκη, τον Χαριστέα, τον Καραγκούνη, τον Σαμαρά…

Οι συνεργάτες του SportsUp επέλεξαν να απευθυνθούν σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που ανδρώθηκε στη Ημαθία και πλέον αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως παίκτης που δίνουν σημαντικές ελπίδες για τα περαιτέρω βήματα.

DSC04218 Τσιρίδης Νικόλαος

Ο Νίκος Τσιρίδης σε ηλικία 14 ετών στον Αστέρα Αλεξάνδρειας

Ο λόγος για τον Νίκο Τσιρίδη, τον 17χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕ Αλεξάνδρειας που στα τελευταία παιχνίδια καθιερώθηκε στην αρχική 11άδα της ομάδας του και τον εμπιστεύεται σταθερά ο προπονητής του Κυριάκος Καρασαββίδης. Ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από την ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας, συνέχισε στον ΠΑΟΚ Κουλούρας (αγωνίστηκε πέρσι στην Α1) και από τον Ιανουάριο του 2015 συνεχίζει με ανοδική πορεία στους “πράσινους”.

Ωστόσο η συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω, δεν έχει αποκλειστικό στόχο την προβολή του συγκεκριμένου προσώπου (άλλωστε όσοι παρακολουθούν το Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, έχουν ήδη σχηματίσει άποψη) όσο για το πως μπορεί αφενός να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο με το σχολείο, για τα όνειρα ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά και το πως κρίνει ένα παιδί στην ηλικία του το ποιόν του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ας δούμε τι είπε ο Νίκος Τσιρίδης στον αρχισυντάκτη στου SportsUp, Αργύρη Τσιγγενόπουλο :

Νίκο μετά από τη θητεία σου στην Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας, στον ΠΑΟΚ Κουλούρας και τώρα σε υψηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στην ΑΕ Αλεξάνδρειας, σε συνδυασμό βεβαίως με αυτά που ακούς και διαβάζεις, ποια είναι η άποψη σου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας; Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει και ποια είναι τα θετικά στοιχεία;

“Από τη 10ετή εμπειρία μου από την Ακαδημία και τα τελευταία χρόνια ως ερασιτέχνης στην Ημαθία, θεωρώ πως το ποδόσφαιρο στον νομό βρίσκεται σε καλό επίπεδο και νομίζω πως με τον καιρό, υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση. Αυτό που πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει είναι η οργάνωση των ομάδων σε όλα τα επίπεδα, να υπάρξει μεγαλύτερο κίνητρο για τους φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες, κάτι που ισχύει βεβαίως και για τους ποδοσφαιριστές, που μέσω του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν πως έχουν την αξία για κάτι παραπάνω”.

2. Ο συνδυασμός μελέτης για το σχολείο και προπονήσεων σαφώς και επηρεάζουν τη ζωή ενός παιδιού στην ηλικία σου. Νιώθεις γενικότερα πίεση από τον τρόπο ζωής αυτή τη στιγμή; Συμφωνείς και συ με την άποψη πως το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός είναι εκτόνωση;

DSCN9544“Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να μπορεί ένας μαθητής (ειδικά των τελευταίων τάξεων του λυκείου) να συνδυάσει το σχολείο με το ποδόσφαιρο. Η πίεση είναι δεδομένη και όσοι έχουν επιλέξει να είναι σε υψηλό επίπεδο και στις δύο υποχρεώσεις, θα πρέπει να στερηθεί πολλά σε όλη αυτή τη διαδικασία. Συμφωνώ απόλυτα πως το ποδόσφαιρο είναι μία μικρή εκτόνωση από την καθημερινότητα και αν μπορείς να συνδυάσεις την ενασχόληση και με την καριέρα, είναι το πιο ιδανικό!”

3. Αρκετοί στο ποδόσφαιρο μιλούν για το λεγόμενο “ταλέντο”, που κάποιες φορές αξιοποιείται και κάποιες άλλες χάνεται… Εσύ που θα κατέτασσες τον εαυτό σου; Ποια πιστεύεις είναι στο μέσο όρο η κατάληξη ενός ταλέντου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

“Στη χώρα μας υπάρχει πολύ ταλέντο και κρίνοντας από αυτά που έζησα και στην ακαδημία, σε αρκετούς είναι έμφυτο. Από μόνο του αυτό όμως δεν μπορεί να εξελιχθεί… Χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή, επιμονή και αγάπη γι αυτό που κάνεις. Είναι αλήθεια όμως πως σε έναν μέσο όρο, το ταλέντο πάει χαμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σύμφωνα με αυτά που ακούω και διαβάζω, πολλές φορές δεν φτάνει μόνο αυτό! Όσον αφορά εμένα, το σωστό είναι να μη μιλήσω εγώ αλλά οι προπονητές με τους οποίος συνεργάστηκα, αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα.”

12313753_921891141221921_8529778432852079883_n4. Από την παρουσία σου στο υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά το τοπικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, ποιο στοιχείο θεωρείς πως έδωσε το κάτι παραπάνω σε σένα; Είναι οι προπονήσεις, ο τρόπος δουλειάς ή θεωρείς πως και μόνο η παρουσία σε μια ομάδα όπως η Αλεξάνδρεια περιλαμβάνει αυτό το πακέτο;

“Ο συνδυασμός των τριών που αναφέρατε, είναι αυτό που θεωρώ πως μου έδωσε καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση. Η πιο μεγάλη όμως βελτίωση που έχω διαπιστώσει με τον καιρό είναι στην αυτοπεποίθηση μου, στοιχείο πολύ σημαντικό αν θέλεις να καθιερωθείς στο ποδόσφαιρο και περισσότερο στο ερασιτεχνικό”

5. Κλείνοντας, θέλω να εκφράσεις όπως νιώθεις το πως βιώνει ένας ποδοσφαιριστής στην ηλικία σου που έχει όνειρα για το μέλλον. Μέχρι που φτάνει για σένα αυτό που λέμε “υψηλό επίπεδο”;

“Όταν αγωνίζεσαι στο τοπικό ποδόσφαιρο και γενικά σε αυτό το επίπεδο, πάντα κάνεις όνειρα αλλά για να φτάσεις ψηλά, γνωρίζουμε καλά πως είναι πολύ δύσκολο… Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε σκαλί-σκαλί γιατί μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected