Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (1ος όμιλος) Καβάλα – Ηρακλής Αμπελοκήπων 2-0 (+δηλώσεις προπονητών)

IMG_2314-604x338Ο καλύτερος Χάρης Παππάς, της φετινής περιόδου, οδήγησε τον ΑΟΚ, σε μια νίκη, που τη χρειαζόταν σε μεγάλο βαθμό, τόσο στη βαθμολογία, όσο και στη ψυχολογία.

Ο αρχηγός των γηπεδούχων, τα έκανε όλα, σαν  δημιουργός και σαν σκόρερ, στη νίκη του ΑΟΚ που δεν αμφισβητείται σε κανένα σημείο.

Ο Γουνελάς επέλεξε ένα επιθετικό σχήμα. Ο Αθανασίου τερματοφύλακας, δεξιά στην άμυνα ο Σταματόπουλος και αριστερά ο Κυριακίδης. Δυο στόπερ, ο Τουμανίδης και ο Μπάτζιος. Στη μεσαία γραμμή ο Παπαδόπουλος και ο Δέντσας. Τέσσερεις στην επίθεση, πλάγιοι ο Πτηνόπουλος και ο Δουμάνης, στον κάθετο άξονα ο Παππάς και ο Γιαλαμής( θετικό ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα).

Το φιλμ της αναμέτρησης

ΓΚΟΛ! Στο 2` από ασίστ του Παππά, ο Γιαλαμής με πλασέ έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ, με τη φανέλα του ΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αμπελοκήπους, στο 34` με πλασέ του Τσεκερίδη που κατέληξε άουτ, από λάθος μεταβίβαση με τα  χέρια του Αθανασίου.

Ο ΑΟΚ απείλησε στο 38` όταν από κεφαλιά πάσα του Πτηνόπουλου, ο Γιαλαμής δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Ζιάκα, που μπλόκαρε τη μπάλα.

Στην επανάληψη, όπου οι φάσεις ήταν πολλές, ειδικά για τους γηπεδούχους, ο Ηρακλής απείλησε πρώτος με σουτ στο 51` του Φωτιάδη και απόκρουση του Αθανασίου. Η ευκαιρία του ΑΟΚ, στο 52` μετά από σέντρα του Παππά, κεφαλιά του Γιαλαμή, απόκρουση του Ζιάκα και στην επαναφορά πλασέ του Γιαλαμή άουτ. Στο 53` ακυρώθηκε γκολ του Παππά, ως οφσάιντ.

Στο 58` από πάσα του Παππά, αστόχησε με σουτ από καλή θέση, ο Δουμάνης. Στο 60` νέα μεγάλη ευκαιρία, πάλι με δημιουργό τον Παππά και πλασέ του Γιαλαμή από πολύ κοντά, άουτ.

Στο 63` ο Παππάς εξακολούθησε να «σερβίρει» αλλά ο Δουμάνης, τετ α τετ,  δε μπόρεσε να αποφύγει τον Ζιάκα.

ΓΚΟΛ! Στο 68` ο  Χάρης Παππάς με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0 μετά από σέντρα του Κυριακίδη και κάπου εκεί όλα τελειώσανε.

Στο 83` η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ηρακλή,  με σουτ του Λιόνη στο οριζόντιο δοκάρι και στο 84` σουτ του Πτηνόπουλου, έσωσε ο Γκεμίσογλου.

Στο 85` ο Ασημάκης αστόχησε από πολύ καλή θέση, με σουτ και στο 88` ωραίο σουτ από τον Μπλιό, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Συνθέσεις

ΑΟΚ: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Γ. Παπαδόπουλος (83` Δελής), Παππάς, Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης (72` Ασημάκης), Γιαλαμής (76` λ.τ, Μπλιός)

Ηρακλής Αμπελοκήπων: Ζιάκας (65` λ.τ. Γκεμίσογλου), Βόσδου, Σκέμπης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Παπαδημητρίου, Ζυγκερίδης (68`Κραγιόπουλος), Φωτιάδης, Τσεκερίδης (61` Σάρος), Σαπιασβίλι, Λιόνης.

Τίμησαν τη μνήμη του Μάκη Ψωμιάδη

Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάκη Ψωμιάδη ενώ οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ, κατέθεσαν λουλούδια, στο χώρο όπου καθόταν στα ο εκλιπών. Επίσης λουλούδια κατέθεσαν φίλαθλοι της ομάδας αλλά και άμεσοι συνεργάτες, του Μάκη Ψωμιάδη.

Δηλώσεις προπονητών

*Γιώργος Γουνελάς (προπονητής ΑΟΚ): “Καταφέραμε να νικήσουμε σ` ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Οι δυο ομάδες προσπαθήσανε να παίξουνε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε καλή αγωνιστική εικόνα, όπως και στο ματς της Κρύας Βρύσης, που όμως δε μπορέσαμε να σκοράρουμε. Εκεί μας αδικεί πολύ το αποτέλεσμα. Εχουμε ένα στόχο και θα κοιτάξουμε να τον πετύχουμε. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται, σε ποια ομάδα βρίσκονται. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, στους στόχους μας”.

*Νίκος Παπανώτας (προπονητής Ηρακλή Αμπελοκήπων): “Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τους καλύτερους οιωνούς. Θέλαμε το παιχνίδι, πάρα πολύ. Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια. Ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο μέχρι το 30` ενώ μετά μπήκαμε και εμείς στον αγώνα, σ` ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Παίχθηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Αφήναμε κενούς χώρους, στην προσπάθεια να ισοφαρίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες αλλά δώσαμε τις προϋποθέσεις, στην ομάδα της Καβάλας, να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος από τα παίκτες μου”.

*proininews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected