Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρώπη – Το μυθικό ρεκόρ του Μπουφόν και το “διπλό” της Λίβερπουλ στο Λονδίνο (vids)

BuffonΟ Τζίτζι Μπουφόν διατήρησε για ακόμα ένα παιχνίδι το μηδέν απέναντι στην Αταλάντα, έφτασε τα 842 λεπτά δίχως να δεχθεί γκολ και κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του Σεμπαστιάνο Ρόσι!

Είναι μύθος. Θρύλος. Τα χρόνια δεν τον αγγίζουν, παρότι πάτησε τα 38! Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι καλύτερος από ποτέ και μάρτυς του οι αριθμοί. Ο Ιταλός τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν (και) απέναντι στην Αταλάντα και συμπλήρωσε 842 αγωνιστικά λεπτά δίχως να δεχθεί γκολ, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ, που είναι και ρεκόρ Ιταλίας από την σεζόν 1993-94 που έχουν καθιερωθεί οι τρεις βαθμοί για κάθε νίκη.

Πλέον, ο Μπουφόν έβαλε στο μάτι το απόλυτο ρεκόρ των ιταλικών γηπέδων που κρατάει ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μίλαν, Σεμπαστιάνο Ρόσι (929), ο οποίος με τη σειρά του είχε σπάσει την επίδοση του θρυλικού Ντίνο Τζοδ (903).

πηγή

Football Soccer - Crystal Palace v Liverpool - Barclays Premier League - Selhurst Park - 6/3/16  Christian Benteke scores the second goal for Liverpool from the penalty spot  Action Images via Reuters / Tony O'Brien  Livepic  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Ο Μπεντεκέ, παρά την επαφή με τον Ντιλέϊνι, βούτηξε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι με το οποίο χάρισε από τα 11 βήματα τη νίκη στην Λίβερπουλ με ανατροπή στο Λονδίνο επί της Κρίσταλ Πάλας.

H Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, κάνοντας ανατροπή με πέναλτι του Κριστιάν Μπεντεκέ στο 96′, πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο επιθετικός, παρά έγινε.

Ο Βέλγος στράικερ έκανε μία εντυπωσιακή βουτιά εντός περιοχής, έπεισε τον βοηθό διαιτητή, έτσι καταλογίστηκε το πέναλτι, με τον ίδιο τον Μπεντεκέ από τα 11 βήματα να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Για να τα λέμε όλα πάντως, παρά την ερμηνεία του Βέλγου, υπήρχε επαφή, με τον Ντιλέινι να βρίσκει με το δεξί γόνατο το αριστερό πόδι του Μπεντεκέ στο ύψος του αστραγάλου. Ο ίδιος δήλωσε μετά το ματς “νομίζω με ακούμπησε”!

Kαι το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ ήταν δώρο, αλλά όχι από τον διαιτητή, από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καθώς ο ΜακΚάρθι στο 72′ έχασε την ισορροπία του και έδωσε την μπάλα στον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος “είπε ευχαριστώ” και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Κρίσταλ Πάλας είχε ανοίξει το σκορ στο 48′ με τον Λέντλεϊ και μάλιστα από το 62′ έπαιζε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μίλνερ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι “κόκκινοι” έκαναν την ανατροπή.

Συνθέσεις

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: ΜακΚάρθι, Γουόρντ, Σκοτ Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, Τζέντινακ, Λέντλεϊ (82′ Μπακαρί Σακό), Καμπάιγ (70′ Ματς), Ζαά, Μπολασί, Αντεμπαγιόρ (82′ Γκέιλ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Φλάναγκαν (61′ Κοουτίνιο), Λόβρεν, Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Χέντερσον, Εμρέ Τζαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Ρομπέρτο Φιρμίνο (88′ Κολό Τουρέ), Ορίγκι (80′ Μπεντεκέ).

https://www.youtube.com/watch?v=85mQpkuRKdY

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected