Κατηγορίες
Διάφορα

Έρχονται και νέα προγράμματα ΕΣΠΑ. Ποιους θα αφορούν

ce4f51170050427ecd4fb096a163d41d_XL“Σκοπεύουμε να κρατήσουμε το συντονισμό που υπάρχει, ώστε οι χρόνοι διεκπεραίωσης των πληρωμών των έργων να είναι αυτοί που παρατηρήθηκαν στο κλείσιμο της προηγούμενης περιόδου” υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης στο συνέδριο «Digital Economy Forum 2016 – Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου της αιρεσιμότητας 2.1 στη Βουλή ενώ υπογράμμισε ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Επίσης ανέφερε ότι αλλάζει ο σχεδιασμός των χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε στη νέα προγραμματική περίοδο, να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Μάλιστα όπως είπε, ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με χρηματοοικονομικούς οίκους του εξωτερικού προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, με το νέο σχεδιασμό διευρύνονται οι ομάδες των τελικών δικαιούχων, η χρήσης της συνεπένδυσης και της επιχειρηματικής συμμετοχής

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected