Basket

Σαν σήμερα η παραλίγο ιστορική νίκη του ΠΑΟΚ με μοιραίο τον Παναγιώτη Φασούλα (vid)

bane_0Ήταν 17 Μαρτίου του 1992. O ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά σε μία ιστορική επιτυχία, αλλά εν τέλει ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς!

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπέλλούχων. Το ματς ήταν συγκλονιστικό, κρίθηκε στο τελευταίο σουτ κι εκείνοι που τελικά πανηγύρισαν ήταν οι Ισπανοί με 65-63.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει μείνει στην ιστορία λόγω του λάθους που έκανε ο Παναγιώτης Φασούλα. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε ισοφαρίσει με φοβερό τρίποντο από τα 8.5 μέτρα και συνέχεια ο Σίμπσον πήγε στη γραμμή των βολών. Αστόχη, ο Φασούλας πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο έκανε λάθος πάσα, με τη μπάλα να καταλήγει στον Μπράουν, ο οποίος… εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ!

Ακολούθησαν κλάματα τόσο από τον Μπάνε, όσο κι από τον Φασούλα. Ο τελευταίος είχε πραγματοποιήσει συγκλονιστική εμφάνιση, ωστόσο το λάθος που έκανε τον σημάδεψε.

«Ο πρώτος παίκτης που είδα να πέφτει με πάταγο κάτω (αλλά μπρούμυτα, όχι ανάσκελα όπως ο Διαμαντίδης) και να οδύρεται είναι ο Πρέλεβιτς αμέσως μόλις ήχησε η κόρνα της λήξης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων (Ρεάλ Μαδρίτης-ΠΑΟΚ 65-63) τον Μάρτιο του 1992 στο «Palais de Bealieu» της Ναντ. Στην προτελευταία φάση του αγώνα ο Μπάνε είχε πετύχει ένα ασύλληπτο τρίποντο από τα δέκα μέτρα, αλλά στην επόμενη φάση ο Φασούλας και ο Μπουντούρης δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν στην επαναφορά, παρενέβη ο Ρίκι Μπράουν, έκλεψε την μπάλα και στην εκπνοή εκτέλεσε εν ψυχρώ τον ΠΑΟΚ.

Ο εκ γενετής ψύχραιμος (σε σημείο ώρες ώρες να θεωρείται αναίσθητος) Πρέλεβιτς δεν άντεξε το σοκ και με το που είδε την μπάλα στο καλάθι, έπεσε τάβλα κάτω και βίωσε μονάχος το απόλυτο δράμα…», είχε γράψει ο Βασίλης Σκουντής στο gazzetta.gr.

ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 3 (1), Πρέλεβιτς 29 (6), Μπάρλοου 5 (1), Παπαχρόνης 5, Σταυρόπουλος, Φασούλας 17 (11 ριμπάουντ), Φιλίππου 4
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Αντούνεθ 2, Σίμπσον 24 (4), Μπιριούκοφ, Μπράουν 18, Γιορέντε 6, Καργκόλ 6, Ρομάι 2, Α. Μαρτίν 7

δείτε το βίντεο στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected