Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (1ος όμιλος) Καβάλα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1

Χωρίς τίτλοΤην δεύτερη ισοπαλία του εκτός έδρας και τον 11ο βαθμό του απέσπασε μακριά από το «Φώτης Κοσμάς» ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας από την τοπική Καβάλα για την 29η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ” Εθνικής, ωστόσο πέντε στροφές πριν το τέλος υποβιβάστηκε και μαθηματικά όπως και ο Έβρος Σουφλίου.

Από την άλλη η Καβάλα που πραγματοποιεί μια πολύ κακή πορεία συμπλήρωσε έξι παιχνίδια με τον Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο χωρίς νίκη. Οι «Αργοναύτες» είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, οι περισσότερες εκ των οποίων σταμάτησαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Εθνικού, Καλαϊτζίδη. Μοιραίος ο πρώην παίχτης της Ξάνθης Φώτης Δουμάνης που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες απέναντι στον 39χρονο πορτιέρο του Εθνικού.

Συγκεκριμένα στο 5′ ατομική προσπάθεια και σουτ του Δουμάνη, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καλαϊτζίδη όπως και στο 19′ όταν το πλασέ του έφυγε παράλληλα από την εστία λίγο άουτ. Στο 22′ είχαμε το γκολ, όταν σε σέντρα ακριβείας του Παληγεώργου, ο Πτηνόπουλος με όμορφο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Καλαιτζίδη. Ωστόσο ο Εθνικός δεν τα έχασε και πέντε λεπτά αργότερα αντέδρασε όταν εξαιρετική προσπάθεια του Γωνιάδη και πάσα στον Θεοδωράκη, αυτός έπιασε το δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Αθανασίου για το 1-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες στο 53′ και στο 56′ με τον Κυριακίδη και τον Δουμάνη που δεν μπόρεσαν να νικήσουν πάλι τον Καλαϊτζιδη. Ο Εθνικός ανησύχησε τον Αθανασίου στο 63′ όταν σε γύρισμα του Τσαμουρλίδη στον Γωνιάδη, αυτός που από το ύψος του πέναλτι, σούταρε άουτ. Η Καβάλα συνέχισε να πιέζει αλλά οι Πτηνόπουλος στο 68′. Δουμάνης στο 83 και Γιαλαμής στο 85 δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2-1 για τους γηπεδούχους. Λίγο πριν το τέλος ο νεοεισελθών Κυριζάκης στο 87′ έπιασε κεφαλιά από σέντρα του Γωνιάδη που πέρασε μόλις άουτ.

Συνθέσεις

ΚΑΒΑΛΑ (Γ. Ταουσιάνης):  Αθανασίου, Μπαντάνης, Κυριακίδης, Δελής (79’ Λίτσκας), Δέντσας, Παληγεώργος, Μπλιος (46’ Γιαλαμής), Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης, Παπαδόπουλος (57’ Μπρατσιάνι).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γ. Σαργιαννίδης) : Καλαϊτζίδης, Πελτέκης (78’ Κυριζάκης), Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας, Τορομανίδης (82’ Κριεζής), Γκαϊτατζής, Αμπραχαμιάν, Γωνιάδης, Θεοδωράκης (90+2’ Σουσαμίδης), Τσαμουρλίδης.

thrakisports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected