Κατηγορίες
Γενικά

Γ Εθνική (1ος όμιλος) Κοζάνη – Εθνικός Αγιονερίου 0-1 (photos+vid)

DwYeCU0Την εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0 δέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα της Κοζάνης, από τον Εθνικό Αγιονερίου.

Το παιχνίδι ήταν «ζωής και θανάτου» για τους ερυθρόλευκους, όπου πλέον βρίσκονται σε δυσχερή θέση, με τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα να είναι ένα σενάριο υπαρκτό.

Μπροστά σε περίπου 300 φιλάθλους και των δύο ομάδων και τις καιρικές συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο, η Κοζάνη υποδέχτηκε τον Εθνικό Αγιονερίου, σ’ ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν το «τρίποντο» της νίκης.

Αυτό κατάφερε να το πάρει δίκαια η φιλοξενούμενη ομάδα, χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Στεφανίδης με εκτέλεση πέναλτι στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα πράγματα για την παραμονή στην κατηγορία δυσκολεύουν για τους γηπεδούχους, αφού ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα στην συνέχεια. Από την άλλη η ομάδα του Εθνικού, πήρε τρεις «χρυσούς» βαθμούς, ανεβαίνοντας περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα

Το παιχνίδι έδειξε από την αρχή πως θα είναι ντέρμπι, αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, έδωσαν πολύ δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή και έψαχναν το γκολ από το πρώτο κιόλας λεπτό, σ’ ένα ματς όπου οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Εθνικός Αγιονερίου στάθηκε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας ανά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, με κύριο γνώμονα την συγκέντρωση στο παιχνίδι. Από την άλλη η ομάδα της Κοζάνης προσπάθησε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά απογοήτευσε στην επιθετική της γραμμή, αφού δεν δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Στο πρώτο μέρος, ένα μακρινό σουτ από τον Καπετάνο στο 3ο μόλις λεπτό, ανησύχησε τους φιλοξενούμενους, με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Ο Εθνικός Αγιονερίου δημιούργησε πολύ καλή στιγμή στο 21ο λεπτό, με το δυνατό σουτ από τον Υψηλό, να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τζόρτζεβιτς.

p92ZeCyΤρία λεπτά αργότερα ο συνήθης ύποπτος Καπετάνος θα δοκιμάσει πάλι το πόδι του χωρίς αποτέλεσμα, αφού η μπάλα θα φτάσει την αγκαλιά του Γουναρίδη. Κάπου εκεί και αφού η Κοζάνη δεν απειλεί, ο Εθνικός Αγιονερίου ξεκίνησε να πιέζει περισσότερο την αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι στο 32ο λεπτό. Ο Κουστάγιας θα μπει στην περιοχή δυνατά, με τον Αλιατίδη να τον ανατρέπει καθαρά και τον κύριο Μπαλατσούκα να δείχνει χαρακτηριστικά την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στεφανίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κοζάνης, κάνοντας το 0-1 για τον Εθνικό Αγιονερίου. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να βρίσκουν λύσεις στην επιθετική τους γραμμή. Η τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου έγινε από τον Βουτσιώτη, ο οποίος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη.

Έτσι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια, με τον Εθνικό να προηγείται στο σκορ με 1-0.

την επανάληψη η εικόνα ήταν παρόμοια με το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να χάνουν από δύο καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Έτσι το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε ρηχά νερά, αφού από την μία ο Εθνικός Αγιονερίου ήθελε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα, ενώ από την άλλη η Κοζάνη απογοήτευσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες, κάνοντας ένα άσχημο δεύτερο μέρος.

Στο 48ο λεπτό, ο Τζόρτζεβιτς θα σώσει την ομάδα του με καταπληκτική απόκρουση. Συγκεκριμένα έπειτα από σέντρα Μπελίτσα από τα δεξιά, ο Παλάσκας θα πιάσει ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα της Κοζάνης σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Η Κοζάνη απάντησε στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Γιάννη Τσικόπουλο να επιχειρεί το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Γουναρίδη να αποκρούει τελευταία στιγμή την μπάλα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική απειλή από τους παίχτες του Γιάννη Παρασκευά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η συνέχεια ήταν μέτρια για τους γηπεδούχους, αφού μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τον Εθνικό Αγιονερίου να κρατάει στα χέρια του την πολύτιμη νίκη. Κόκκινη κάρτα δέχτηκε στο τέλος ο Μανώλης Αλιατίδης και με δύο κίτρινες αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, κύριο Μπαλατσούκα, έδωσε ένα μεγάλο «τρίποντο» στον Εθνικό ο οποίος έφτασε τους 40 βαθμούς, ενώ από την άλλη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την ιστορική ομάδα της Κοζάνης, η οποία έμεινε στους 34 βαθμούς.

Χαρακτηριστικό ήταν πως στο τέλος ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την πλευρά τις κερκίδες, από μερίδα φιλάθλων, οι οποίοι αντάλλαξαν σε έντονο ύφος, κουβέντες με ανθρώπους της διοίκησης. Ο εκνευρισμός και η απογοήτευση της κερκίδας ήταν εμφανής, αφού πλέον η ομάδα βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και ίσως στην πιο δύσκολη της ιστορίας της.

Συνθέσεις

Κοζάνη: (Παρασκευάς) Τζόρτζεβιτς, Δινοβίτσης, Τραυλός, Τάχιας, Αλιατίδης, Τσικόπουλος Η., Χαματάϊ(78’ Πιτσιάβας), Τσικόπουλος Γ., Παπαδόπουλος(59’ Δούμας), Βουτσιώτης(46’ Γιουβανέλης), Καπετάνος

Εθνικός Αγιονερίου: (Διλμπέρης) Γουναρίδης, Μπουζούρας, Μαργαρίτης, Παλάσκας, Μιλκούδης, Κοντσίδης, Μπελίτσας(72’ Δρόσος), Κουκουλέκης, Στεφανίδης, Κουστάγιας(58’ Κοτσαρίδης), Υψηλός(61’ Παπαδημητρίου)

περισσότερες φωτογραφίες στο top-sport.gr

F.C. Kozani

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected