Κατηγορίες
MiniFootball

Αναχώρησαν οι Έλληνες για το διεθνές τουρνουά minifootball!

anaxwrhshTo πρωί της Δευτέρας, η Ελληνική ομάδα minifootball “πέταξε” από το “Ελ. Βενιζέλος”, προκειμένου συμμετάσχει στο τετραεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Βίττεν της Γερμανίας.

Οι Έλληνες παίκτες θα δώσουν το σημαντικότερο τεστ, ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος EMF EURO, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου στην Ουγγαρία. Αντίπαλοι τους, η πάντοτε ισχυρή Γερμανία, η αντίπαλος τους και στην επερχόμενη φάση των ομίλων, Αγγλία και η Γαλλία, μια νέα ομάδα στον θεσμό με την μόλις 2η της συμμετοχή.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας και CEO της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας minifootball, Θάνος Παπαδόπουλος τόνισε, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας:«Η Ελληνική Ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της φέτος πιο νωρίς από άλλες χρονιές. Πιστεύουμε ότι βλέποντας κάθε χρόνο τις αδυναμίες και τις τακτικές στο εξωτερικό μπορούμε κι εμείς να γινόμαστε καλύτεροι. Η πρόσκληση της Γερμανικής Ομοσπονδίας ήταν μία πολύ ευχάριστη νότα στην φετινή μας προετοιμασία. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ομάδες της Δυτικής Ευρώπης οι οποίες είναι όλες πολύ δυνατές και οι οποίες έχουν επίσης το ίδιο κίνητρο με εμάς: Να μπουν σφήνα στην παντοδυναμία Ρουμανίας, Τσεχίας, Κροατίας και των χωρών της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης. Ακούγεται λες και το πρόβλημα είναι γεωγραφικό, παρόλα αυτά είναι γεγονός πως το Minifootball είναι τρομερά εξελιγμένο από πλευράς τακτικής σε αυτές τις χώρες. Οι αντίπαλοί μας στο τουρνουά προέρχονται από τα 3 πρώτα γκρουπ δυναμικότητας και θα έχουμε και μια καλή ευκαιρία να δούμε και απέναντι στην Αγγλία ποιες είναι οι ισορροπίες μας. Την Αγγλία θα τη βρούμε στην Ουγγαρία το καλοκαίρι καi θα προσπαθήσουμε να την αποκρυπτογραφήσουμε, αν και είμαστε σίγουροι ότι σίγουρα θα κρατήσουν άσους στο μανίκι και εκείνοι.

Ο ελληνικός αθλητισμός περνά βαθιά κρίση. Αυτό είναι η μισή αλήθεια βεβαίως διότι η καρδιά του αθλητισμού δεν είναι ο πρωταθλητισμός ούτε ο επαγγελματικός αθλητισμός. Η καρδιά βρίσκεται εκεί που ανταγωνίζονται δυο παρέες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ ακόμα κι αν δεν υπάρχει μπάλα, αλλά ένα κουτάκι όπως στην δική μας γενιά, εκεί που δεν υπάρχουν διαιτητές, ούτε απαραίτητα χρονόμετρα. Το Minifootball είναι ακριβώς αυτό το ποδόσφαιρο που προέρχεται από τις αλάνες που αργότερα μετεξελίχτηκαν σε γηπεδάκια μέσα στις γειτονιές. Είναι το ποδόσφαιρο που ξέρει ο κόσμος να παίζει, αυτό που βρίσκεται στην καρδιά της καθημερινότητάς του. Τα παιδιά που συγκροτούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όπως και στις άλλες χώρες δεν είναι παιδιά που ζουν από το ποδόσφαιρο, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι παιδιά που ζουν για το ποδόσφαιρο. Και για το λόγο αυτό θα έλεγα πως είναι πρότυπα.»

Όσο για τους στόχους αλλά και τους πολύτιμους συμπαραστάτες της Ελληνικής ομάδας, ο κος Παπαδόπουλος ήταν χαρακτηριστικός:

«Η ελληνική ομάδα χτίζεται κάθε χρόνο. Φέτος έγιναν ριζικές αλλαγές στην οργάνωσή μας αλλά στο έμψυχο δυναμικό θα υπάρξουν παίχτες που έδωσαν την ψυχή τους τα προηγούμενα χρόνια και γύρω από αυτόν τον κορμό θα προστεθούν πολλά νέα παιδιά που θα το θέλουν αλλά και θα μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Εδώ θέλω να τονίσω πως αν δεν υπάρχουν συμπαραστάτες σε αυτές τις προσπάθειες, τότε εξαρχής θα είναι ατελέσφορες. Οι δικοί μας συμπαραστάτες είναι εταιρίες όπως το Total της ΦΑΓΕ που μας ταξιδεύει τώρα στην Γερμανία και μας δίνει ζωή σε όλην την διάρκεια της σεζόν. Είναι σπουδαίο να μοιράζεσαι με τον χορηγό σου τις ίδιες αξίες και το Total είναι μία ενδεικτική τέτοια περίπτωση. Βεβαίως εκτός από τη ΦΑΓΕ, δίπλα στην ομάδα είναι και η Umbro, ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό brand. Η Umbro μας ντύνει με τα καλύτερα σχέδιά της κάθε χρόνο και φροντίζει να μην μας λείπει τίποτα στην προετοιμασία και τις τελικές φάσεις. Και φυσικά η mybet η οποία από το 2014 έχει συνδέσει το όνομά της με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα και που αυτό το κάνει και σε διεθνές επίπεδο. Άλλωστε και το τετραεθνές τουρνουά που συμμετέχουμε στο Μπόχουμ λέγεται mybet Four Nations Cup.»

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Γερμανικής Λίγκας, Κριστόφ Κέχι:

“Το τουρνουά που διεξάγουμε θα μας δώσει μία καλή ευκαιρία να “δεθούμε” ως ομα΄δας, αφού στο τελευταίο EMF EURO διαπιστώσαμε ότι έχουμε καλές μονάδες, αλλά τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι οι ομάδες που τα κατάφεραν είχαν καλύτερο σύνολο. Έτσι, θέλουμε να δώσουμε περισσότερα παιχνίδια και να διοργανώσουμε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, στο οποίο θα έχουμε σημαντική αγωνιστική πίεση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα φιλοξενήσουμε την Ελλάδα, την Αγγλία και την Γαλλία, οι οποίες μοιράζονται τον ίδιο στόχο για διάκριση.

Είναι σπουδαίο να καλωσορίσουμε την Ελλάδα, γιατί τα τελευταία χρόνια, οι επιτετραμένοι των δύο ομάδων έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων, παρά τη νίκη μας στο κρίσιμο ματς της Κρήτης το 2013. Είμαι βέβαια ότι θα είναι μία εξαιρετική εβδομάδα και ελπίζω ότι το τουρνουά αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα, προκειμένου να έχουμε μια καλή πορεία στην EMF EURO 2016, το καλοκαίρι στην Ουγγαρία.”

Πρώτη αντίπαλος: Γερμανία

Η Ελλάδα αύριο Τρίτη, 5 Απριλίου στις 18:00 την οικοδέσποινα Γερμανία. Το πρωί της Τετάρτης, 5 Απριλίου στις 11:00, οι Έλληνες θ’ αγωνιστούν απέναντι στην Γαλλία και στις 19:00 το απόγευμα θα αγωνιστούν κόντρα στην Αγγλία.

Την Πέμπτη, 6, Απριλίου, στις 18:30 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός του τουρνουά, ανάμεσα στις 3η και την 4η ομάδα, βάσει των αποτελεσμάτων. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 19:45 και οι Έλληνες επιστρέφουν στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected