Διάφορα

Ξεκίνησε η επ αορίστου κατάληψη της ΕΒΖ στο Πλατύ

evz_0Σε επ’ αόριστον κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ, προχώρησαν το πρωί, τευτλοπαραγωγοί των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

«Η περιουσία της ΕΒΖ είναι δική μας, των τευτλοπαραγωγών, μέχρι να μας εξοφλήσουν», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας, εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους, έστω και ως αποζημίωση, για τη φετινή σπορά τεύτλων, που ανέρχεται σε 45.000 στρέμματα.

Φορτηγά μπαίνουν, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα από το εργοστάσιο, μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, αλλά και τη συνδεδεμένη, όπως και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013.

Οι τευτλοπαραγωγοί έφραξαν την είσοδο του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Βροχή οι παραιτήσεις

Η παραίτηση του προέδρου και των δύο εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της ΕΒΖ έρχεται ως συνέπεια του προβληματικού σχεδίου διάσωσής (;) της από την Τράπεζα Πειραιώς, οι όροι της οποίας δεν έγιναν αποδεκτοί, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον εργαζομένων και τευτλοπαραγωγών.

Την ίδια ώρα με τον «αποκεφαλισμό» της εταιρείας, χάνεται στον ορίζοντα και η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών που έχουν λαμβάνειν περίπου 8 εκατ. ευρώ μόνο από πέρυσι.

Πηγή: efsyn.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected