Κατηγορίες
Basket

Ώρα της κρίσεως για κατάταξη και υποβιβασμό!

Α1-BasketΗ μάχη επιβίωσης Αρκαδικού και Κοροίβου με ρυθμιστή τα… Τρίκαλα και οι αγώνες που κρίνουν την κατάταξη εν όψει playoffs ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League.

Η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώνεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην ουρά, καθώς θα κριθεί ποιος εκ των Αρκαδικού και Κοροίβου θα σωθεί και ποιος θα ακολουθήσει την υποβιβασμένη Καβάλα στην Α2.

Ο Αρκαδικός έχει θεωρητικά την τύχη στα χέρια του, ωστόσο για να σωθεί χωρίς να κοιτάζει… δεξιά κι αριστερά, θα πρέπει να νικήσει την αδιάφορη αλλά πολύ ισχυρότερη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση», που είναι αδιάφορη καθώς είναι σε κάθε περίπτωση τέταρτη, θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Μαλίκ Χέρστον, ενώ ενισχύθηκε με τον Μάικλ Έρικ που μόλις χθες υπέγραψε. Εφόσον ο Αρκαδικός χάσει, ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι α) να χάσει ο Κόροιβος από το Λαύριο στην Αμαλιάδα ή β) να χάσουν τα Τρίκαλα στην έδρα τους από τον Απόλλωνα Πατρών, ώστε να ευνοηθούν από την τριπλή ισοβαθμία.

Ο Κόροιβος, από τη δική του πλευρά σώζεται μόνο με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, που όμως δεν είναι καθόλου απίθανος. Χρειάζεται νίκη στην Αμαλιάδα επί του Λαυρίου και ταυτόχρονα να χάσει ο Αρκαδικός από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και να νικήσουν τα Τρίκαλα τον Απόλλωνα Πάτρας. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει ισοβαθμία μόνο με τον Αρκαδικό, στην οποία τα Τρίκαλα υπερτερούν στη συνολική διαφορά πόντων στο πρωτάθλημα.

Πάντως ο Απόλλων Πάτρας δεν είναι καθόλου αδιάφορος, καθώς με νίκη στα αδιάφορα Τρίκαλα εξασφαλίζει την πρόκρισή του στα playoffs. Ελπίδες για playoffs έχει και το Λαύριο, ωστόσο θα πρέπει να χάσει ο Απόλλωνας στα Τρίκαλα, αλλά και το Ρέθυμνο την Τετάρτη από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για να πάρουν την όγδοη θέση.

Ο σίγουρα τρίτος Άρης φιλοξενεί χωρίς τον τραυματία Τζερέλ ΜακΝίλ τον Κολοσσό, που λόγω κακοκαιρίας ταξίδεψε αυθημερόν από τη Ρόδο και τερματίζει έβδομος για να συναντηθεί στον πρώτο γύρο των playoffs με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» για να τερματίσουν πρώτοι χρειάζονται νίκη στο Ζηρίνειο επί της Κηφισιάς και ταυτόχρονα να χάσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ από το Ρέθυμνο. Απίθανα πράγματα δηλαδή. Έτσι σκέφτονται ήδη τα playoffs με τη Λαμποράλ Κούτσα, που αρχίζουν την Τετάρτη στη Βιτόρια. Η Κηφισιά έχει κίνητρο, καθώς με νίκη θα είναι πέμπτη, όπως και αν χάσει ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα από την υποβιβασμένη τοπική ομάδα. Αν η Κηφισιά ηττηθεί και ο «Δικέφαλος του Βορρά», που θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Σοφοκλή Σχορτσανίτη, κερδίσει στην Καβάλα, τότε τερματίζει εκείνος πέμπτος και παίζει στον πρώτο γύρο των playoffs με την ΑΕΚ. Αν οι Θεσσαλονικείς χάσουν ή αν νικήσει η Κηφισιά, θα παίξουν με τον Άρη στον πρώτο γύρο των playoffs.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική:

Σάββατο 9/4
Κόροιβος Αμαλιάδας-Λαύριο 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Τρίκαλα-Απόλλων Πάτρας 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
ΑΕΚ-Αρκαδικός 17:00 (OTE Sport 4)
Καβάλα-ΠΑΟΚ 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Άρης-Κολοσσός Ρόδου 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Κηφισιά-Παναθηναϊκός 17:00 (Novasports 3)

Τετάρτη 13/4
Ολυμπιακός Ρέθυμνο 17:30 (OTE Sport 4)

Η βαθμολογία ΕΔΩ

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected