Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Μεγάλη νίκη και ελπίζει ο ΠΑΣ!

535d6003ef80e1fcc0b37fc7c6af3e9b_M

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με πρωταγωνιστή τον Μανιά κέρδισε τον Πλατανιά, ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και ελπίζει να μην πάρει άδεια ο Πανιώνιος για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, προκειμένου να παίξει στα playoffs. Και μαθηματικά εκτός 5άδας η ομάδα της Κρήτης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και μόλις στο 5΄ είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, όμως το πλασέ του Μιλούνοβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Περιστερίδη. Στο 18′ και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ύψωσε ανθρώπινο τείχος, καθώς μπλόκαρε την μπάλα μπροστά από τον Ανγκούλο.

Στο 25΄, όμως, ο ΠΑΣ πήγε την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά: ο Τζημόπουλος με ωραία κάθετη βρήκε τον Ίλιτς, ο τελευταίος σέντραρε και ο Μανιάς από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Πλατανιάς μετά την ψυχρολουσία του 1-0 αντέδρασε, συνέχισε να έχει την κατοχή και πίεσε για την ισοφάριση, όμως στο 37΄ ο Περιστερίδης είπε και πάλι «όχι» (στο σουτ του Ντίνα αυτή τη φορά).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο: με μίνι- σόου του κίπερ των Ιωαννίνων. Ο Μιλούνοβιτς στο 53΄ έκανε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Περιστερίδης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στο 60΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους να ισοφαρίσουν, όμως Ντίνας δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Στο 72΄ και πάλι ο Ντίνας πλησίασε την ισοφάριση, όμως η άμυνα των γηπεδούχων έδιωξε μακριά την μπάλα και έπειτα επικράτησε γενική συσκότιση, καθώς τα μισά φώτα στους «Ζωσιμάδες» παρέδωσαν πνεύμα και το ματς διεκόπη για σχεδόν μισή ώρα.

Όταν ξανάρχισε, ο Μανιάς βρήκε και πάλι το φως του: γρήγορη αντεπίθεση στο 85΄, ο Ηλιάδης γύρισε στο Μανιά και ο επιθετικός τους ΠΑΣ «σκότωσε» τον Σωτηρίου, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σήμερα και «έγραψε» το τελικό 2-0.

Μ’ αυτή τη νίκη τα Γιάννινα ανέβηκαν στους 39 βαθμούς, προσπερνώντας τον Πλατανιά και διατήρησαν τις (όποιες) ελπίδες τους για συμμετοχή στα playoffs.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Γιάκος (62′ Ακόστα), Μανιάς (89′ Φερφελής), Ίλιτς (80′ Ηλιάδης).

Πλατανιάς Χανίων (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν (81′ Τσουράκης), Μπανανά, Μουνάφο, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς, Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς (70′ Ράμος), Γουνδουλάκης.

*με στοιχεία από το passports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected