Football League

Football League – “Υψηλό” εμπόδιο για την Κέρκυρα η Λαμία! (vid)

kerk2Αν και πολύ καλύτερη η ομάδα της Λαμίας απέναντι στην Κέρκυρα, στο παιχνίδι που έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο ΔΑΚΛ, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν κλάσεις ανώτεροι από τους αντιπάλους τους στο πρώτο μέρος, όταν εκτός από το γκολ, είχαν και δύο δοκάρια, αλλά και δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουν, έναντι ενός γκολ των φιλοξενουμένων που κακώς μέτρησε αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ!

Στην επανάληψη και ενώ πάλι η Λαμία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής απέβαλε τον Καραλή, που έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους Φαίακες οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν.

Με δοκάρι και γκολ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τη Λαμία με τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού να κυριαρχούν στις μονομαχίες της μεσαίας γραμμής και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Κουτζαβασίλη.

Ο τελευταίος στάθηκε τυχερός μόλις στο 4ο λεπτό όταν το διαγώνιο σουτ του Μίλιεβιτς θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του, όμως η «τύχη» του σταμάτησε στο 8’. Τότε ο συνδυασμός του Σιατραβάνη με τον Πίντο θα φέρει τον έγχρωμο φορ της Λαμίας σε θέση βολής και εκείνος προλαβαίνοντας και την έξοδο του τερματοφύλακα της Κέρκυρας θα πλασάρει για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 15’ νέο δοκάρι για τη Λαμία, αυτή τη φορά από απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μίλιεβιτς με την μπάλα να «προσγειώνεται» στο οριζόντιο και να φεύγει άουτ.

Μετά τα μισά του πρώτου μέρους η Κέρκυρα κατάφερε να συνηθίσει το γήπεδο και να φανεί απειλητική για την εστία του Πίτκα, πρώτα με τον Ντουαλά το σουτ του οποίου στο 27’ έφυγε άουτ. Στο 29’ όμως οι κόντρες μετά από κόρνερ του Ζορμπά θα φέρει το ματς στα ίσα, καθώς η μπάλα έφτασε από σπόντα στον Αρναρέλλη κι αυτός από κοντά δεν αστόχησε (1-1).

Παρά την ψυχρολουσία η Λαμία δεν το έβαλε κάτω και στο 39’ ο Σιατραβάνης θα χάσει ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς θα νικηθεί σε τετ-α-τετ από τον Κουτζαβασίλη που κράτησε το 1-1. Ο Σιατραβάνης ήταν ο πρωταγωνιστής και της τελευταίας σπουδαίας φάσης στο πρώτο μέρος καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ από καλή θέση που επιχείρησε εξουδετέρωσε σωτήρια ο Κουτζαβασίλης που αποδείχτηκε φύλακας – άγγελος της εστίας της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 54’ η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πίντο που από κοντά δεν αξιοποίησε τη σέντρα ακριβείας του Μίλιεβιτς, στέλνοντας με το κεφάλι την μπάλα άουτ!

Πάρα την αριθμητική της υπεροχή ωστόσο η Κέρκυρα δεν κατάφερε για περισσότερο από 20 λεπτά να έχει έστω μια τελική στο παιχνίδι! Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81’ για να δούμε ένα σουτ του Παμλίδη που εξουδετέρωσε ο Πίτκας.

Συνθέσεις

Λαμία (Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ντάσιος, Γιαλούσης, Μπαλού, Τζόκιτς (68’ λ.τρ. Σιλιγαρδάκης), Μίλιεβιτς (82’ Νεόφυτος), Καραλης, Σιατραβάνης (91’ Μπουλούλης), Πίντο.

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιόγκο, Ιωάννου, Βενέτης, Ντουαλά (67’ Μπαλντοβαλίεφ), Νίκιτς, Κόντος (46’ Καρντόσο), Αρναρέλλης, Ζορμπάς (78’ λ.τρ. Σουάνης), Παμλίδης.

efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected