Κατηγορίες
Διάφορα

Ρουμπάκης και Τριανταφύλλου : Η απόλυτη επιβεβαίωση πως “η τέχνη δεν ξεχνιέται”!

roympakis-triantafylloy-1Tο απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου, ο ΠΟΑ πραγματοποίησε στο γήπεδο του Ατσαλένιου την φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου της Α1 ΕΠΣΗ, έναν τίτλο που χρωστάει εν πολλοίς σε Ρουμπάκη και Τριανταφύλλου.

Λένε πως τα ποδοσφαιρικά ταλέντα γεννιούνται με το ταλέντο μέσα τους. Ένα ταλέντο που μπορούν να εξελίξουν για να φτάσουν ψηλά στην καριέρα τους. Ακόμα και όταν τα χρόνια περάσουν η αγάπη τους για αυτό που… γεννήθηκαν να κάνουν, να παίζουν ποδόσφαιρο, δεν ξεχνιέται. Το αντίθετο μάλιστα. Η ωριμότητα που αποκτά μέσα από τις εμπειρίες του, κάνει έναν ποδοσφαιριστή καλύτερο όταν πατάει το χορτάρι.

Όπως γράφει σχετικά τo grandsport.gr, δύο «γεροντοπαλίκαρα» γύρισαν στον ΠΟΑ μετά από σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα, για να τον ανεβάσουν εκεί που πολλοί πιστεύουν πως αξίζει να αγωνίζεται, την Γ’ Εθνική. Στο φινάλε της χρονιάς τα κατάφεραν περίτρανα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο ΠΟΑ δεν θα χρειαστεί καν τα play-off. Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος του ομίλου ανόδου στην Α1 ΕΠΣΗ ο ΠΟΑ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Ένα μεγάλο μέρος αυτού το οφείλει σε δύο συμβολικά πρόσωπα του Ατσαλένιου, δύο ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν μία σπουδαία καριέρα από τον ΠΟΑ και όπως φαίνεται θα σταματήσουν αγωνιζόμενοι σε αυτόν, τον Μανώλη Ρουμπάκη και τον Τάσο Τριανταφύλλου. Ο πρώτος, ένας προπονητής εντός γηπέδου που έδωσε ποιότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά οδηγώντας τον ΠΟΑ στην κορυφή. Ο δεύτερος, ένας μεγάλος σκόρερ, που με τα γκολ του βοήθησε τους «πράσινους» να πετύχουν το στόχο τους.

ΠΟΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΡΟΥΜΠΑΚΗΣ - ΜΠΟΥΤΣΑΚΗΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Τί κι αν διανύουν το 37ο έτος της ηλικίας τους. Ο Μανώλης Ρουμπάκης και ο Τάσος Τριανταφύλλου αποτελούν τις «σημαίες» του ΠΟΑ για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 οδηγώντας τους Ατσαλενιώτες στην κατάκτηση τους πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ. Ένα πρωτάθλημα που πάλεψαν με την καρδιά τους και έδωσαν μέχρι και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα τους για να το κατακτήσουν. Οι δύο «παππούδες» του ΠΟΑ είναι η απόδειξη, πως στο ποδόσφαιρο η ηλικία πολλές φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα αφήνοντας την θέση της στην πεισματάρα αγάπη για το ποδόσφαιρο και την εμπειρία.

Ο Μανώλης Ρουμπάκης ξεκίνησε την καριέρα του στο Ατσαλένιο. Αφού αγωνίστηκε στον ΟΦΗ, το όνειρο του να αγωνιστεί στον Παναθηναικό, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, έγινε πραγματικότητα τον Ιανουάριο του 2005. Η παρουσία του στους «πράσινους» ήταν πολύ μικρή μετρώντας μόνο τέσσερις εμφανίσεις. Έτσι, η επιστροφή στο Ηράκλειο και το Γεντί Κουλέ ήταν μονόδρομος. Αφού έμεινε στους «μελανόλευκους» για αρκετά χρόνια, πήρε μεταγραφή για τον Εργοτέλη. Ακόμα, αγωνίστηκε στον Ρούβα και τον ΠΑΟ Κρουσώνα πριν επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον ΠΟΑ, για να τον βοηθήσει να ανέβει ξανά στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Αν κάποιος τον παρακολουθήσει στο γήπεδο θα μέινει άφωνος με την ταχύτητα του παρά την ηλικία του, κερδίζοντας εύκολα πολύ μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.ΠΟΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΡΟΥΜΠΑΚΗΣ

Ο Τάσος Τριανταφύλλου ήταν άλλο ένα «παιδί» του ΠΟΑ. Κάνοντας τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στο Ατσαλένιο έδειξε από μικρός την εκτελεστική του δεινότητα. Από νεαρή ηλικία συνδίαζε τεχνική, ταχύτητα, ευφυία και προσωπικότητα, στοιχεία δηλαδή ενός ποδοσφαιριστή με σπουδαίο μέλλον. Αυτά τα στοιχεία δεν τον άφησαν απαρατήρητο από άλλες ομάδες που προσπάθησαν πως και πως να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο πρώτος που τα κατάφερε ήταν ο ΟΦΗ στον οποίο αγαπήθηκε από τον κόσμο. Πέρα από τον ΟΦΗ, ο 37χρονος επιθετικός αγωνίστηκε στον Ιωνικό, στον Εθνικό Αστέρα, στον Διαγόρα Ρόδου, όπου σκόραρε εναντίον του Ολυμπιακού στο θεσμό του Κυπελλου Ελλάδος, στην Καλλονή, στην Επισκοπή, στην Γλυφάδα, στον Ηρακλή Ψαχνών, μέχρι να γυρίσει ξανά στην Κρήτη αγωνιζόμενος στον Ρούβα και τον ΠΑΟ Κρουσώνα. Στις 25 Ιουλίου 2015 επισημοποιήθηκε η επιστροφή του στο Ατσαλένιο. Ήταν 37 ετών, όμως γύρισε στον ΠΟΑ για να αποδείξει άλλη μια φορά πόσο μεγάλος σκόρερ. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Α1 ΕΠΣΗ ο Τριανταφύλλου μετρούσε 18 γκολ και σε συνδιασμό με τα πέντε που πρόσθεσε στο «λογαριασμό» του στον όμιλο ανόδου, απέδειξε περίτρανα πως, παρά την ηλικία του παραμένει ένας μεγάλος σκόρερ, έστω κι αν δε βρίσκεται στις κατηγορίες που μεγαλούργησε παλαιότερα.

Οι δύο «παππούδες» του ΠΟΑ περνούν μία… δεύτερη νιότη δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους, πως η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η θέληση, η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, η σκληρή δουλειά και η υπομονή σε κρατάει για πολλά χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους και σε αφήνει ελεύθερο να κάνεις αυτό που πραγματικά λατρεύεις. Τότε βλέπεις τί ποδοσφαιριστής είσαι! Τότε βλέπεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις! Τότε είναι που πηγαίνεις 20 χρόνια πίσω, όταν τα έδινες όλα! Τότε γίνεσαι ξανά 20, την εποχή που έβαζες το πρώτο σου επαγγελματικό γκολ! Τότε… ξαναγιεννιέσαι!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected