Κατηγορίες
Super League 1

Το περιεχόμενο της επιστολής της FIFA και πότε θα ξεκινήσει το Κύπελλο

6WTH45HΗ FIFA απέστειλε στον Σταύρο Κοντονή επιστολή με τα συμφωνηθέντα και μετά τις κινήσεις και της ΕΠΟ, ανοίγει ο δρόμος για επανέναρξη του Κυπέλλου.

Επιστολή που κοινοποιήθηκε και στην ΕΠΟ και φέρεται να είναι απόλυτα συντονισμένη με τις συζητήσεις και τα συμφωνηθέντα της Τρίτης (12/4), απέστειλε σήμερα το πρωί η FIFA στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr, το περιεχόμενο της επιστολής είναι στο σωστό δρόμο και φέρεται να ικανοποιεί τον υφυπουργό, καθώς σε αυτήν αναφέρονται οι δεσμεύσεις, όπως:

-Να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, επιτροπή της FIFA που θα μεριμνήσει για την πλήρη εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.

-Να δημιουργηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα που τελέστηκαν πριν από το 2015.

Για να τηρηθούν όλα αυτά, εξάλλου, ο Σταύρος Κοντονής έχει δώσει προθεσμία 15 ημερών σε FIFA-ΕΠΟ. Διαφορετικά η συζήτηση περί GRexit θα επανέλθει.

Επίσης, πηγές αναφέρουν πως η FIFA στην επιστολή της αναφέρεται και σε «πιθανά» άρθρα του αθλητικού νόμου που να θίγουν το αυτοδιοίκητο και η λέξη «πιθανά» είναι επίσης κάτι που ικανοποιεί τον Σταύρο Κοντονή, καθώς η διεθνής συνομοσπονδία δεν είναι κατηγορηματική.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα απαντήσει εντός της ημέρας, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: ότι το Κύπελλο Ελλάδος οδεύει πλέον ολοταχώς προς ολοκλήρωση, καθώς πέραν της επιστολής, η ΕΠΟ ήδη απέσυρε την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέθεσε αίτηση θεραπείας της απόφασης για διακοπή του Κυπέλλου προς τον Σταύρο Κοντονή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected