Κατηγορίες
Football League

Football League – “Από μηχανής Θεός” ο Γκέσιος για τα Χανιά!

goal-GESIOSΜε γκολ του Γιάννη Γκέσιου στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Α.Ο.Χανιά επικράτησε με 1-0 της Ζακύνθου, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και κέρδισε μετά από πέντε ολόκληρους μήνες!

Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες και τον Παπαδόπουλο να κρατά την εστία της Ζακύνθου ανέπαφη, στο 87’ ο Γιάννης Γκέσιος κατάφερε να τον νικήσει και να δώσει τη νίκη στον ΑΟ Χανιά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «κυανόλευκων» για το 2016, καθώς είχαν να πάρουν «τρίποντο» στο γήπεδο από τις 24 Νοεμβρίου. Πλέον η ομάδα του Θωμά Γράφα πήρε βαθμολογική ανάσα και με νίκη την Μ. Τετάρτη, όπου υποδέχεται τον Πανελευσινιακό, σφραγίζει εκτός απροόπτου την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Ζάκυνθος, παίζοντας τελικά χωρίς τα αποκτήματα του Ιανουαρίου, άντεξαν όσο μπορούσαν την πίεση των γηπεδούχων, αλλά στο τέλος έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τα Περιβόλια και πλέον το ματς με τον Αχαρναϊκό αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα είχε το γήπεδο Περιβολίων, καθώς πάνω από 1000 φίλοι του ΑΟ Χανιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης, που έθεσε ελεύθερη είσοδο στο παιχνίδι. Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου Χανιά και Ζάκυνθος είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν. Οι Χανιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν μέσα από οργανωμένες επιθέσεις, ενώ η ομάδα του Ραντίνοβιτς προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Με κάποια σουτ του Νάκα και του Τσούτση προσπάθησε ο ΑΟΧ να σκοράρει, ενώ η Ζάκυνθος είχε δοκάρι στο 28’ με τον Ορφανίδη κι άλλη μια καλή στιγμή με το σουτ του Ζέλιου.

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τα Χανιά να πολιορκούν τα καρέ του Παπαδόπουλου, ωστόσο στο 50’ ένα σουτ του Ραφαήλ Πέττα για τη Ζάκυνθο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πρίφτη. Στο 65’ ο ΑΟΧ άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ του Δεινόπαπα απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Παπαδόπουλος. Ο ΑΟΧ συνέχισε να πιέζει, αλλά η Ζάκυνθος στο 74’ απείλησε την εστία του Πρίφτη, με τον Μπριλάκη να διώχνει πάνω στη γραμμή σουτ του Κρολ. Οσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους, αλλά η τελική τους προσπάθεια δεν ήταν η καλύτερη. Η Ζάκυνθος έδειχνε να αντέχει την πίεση και σε κάθε ευκαιρία έβγαινε μπροστά, δημιουργώντας κινδύνους.

Στα τελευταία λεπτά, το άγχος ήταν εμφανές στους παίκτες του ΑΟΧ, που έψαχναν το γκολ και τελικά στο 87’ ο Γκέσιος με σουτ έλυσε τον γόρδιο δεσμό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου. Το ματς ως το φινάλε δεν είχε κάποια άλλη ευκαιρία και το σφύριγμα της λήξης από τον Μπλούνα βρήκε όλο το γήπεδο να πανηγυρίζει τη σπουδαία νίκη του ΑΟΧ.

Συνθέσεις

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Μασάδο, Σάντερσον (74’ Παλάτσιος), Νάκας (49’ Καμινιώτης), Χατζηλιάδης, Τσούτσης (25’ Δεινόπαπας), Γκέσιος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Καμπούρης, Ρ. Πέττας, Ορφανίδης, Ζέλιος (67’ Γραικός), Βοσναλίδης, Πεχλιβανόπουλος, Κουρέλλας, Κάρδαρης (64’ Μεντούρ), Κρολ.

*με στοιχεία από το flnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected