Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πλησιάζει η ώρα του αγώνα των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

_89602407_rexfeatures_5498766caΠοιος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ και ποιο Μουντιάλ; Το παιχνίδι με το ακριβότερο έπαθλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου διεξάγεται το Σάββατο στην αγγλική Τσάμπιονσιπ, με τον νικητή να βάζει στα ταμεία του περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ!

Χρήματα που προκαλούν ίλιγγο. Ποσά που μοιάζουν διαστημικά, αλλά… αυτή είναι η Premier League. Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όπου ελπίδα στο όνειρο έχουν ακόμα και οι «μικροί», με το πλέον φωτεινό παράδειγμα τη Λέστερ που άφησε την υφήλιο με ανοιχτό το στόμα, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό βέβαια διαδραματίζουν και τα «χρυσά» τηλεοπτικά συμβόλαια, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Ως εκ τούτου τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και για την άνοδο από την Τσάμπιονσιπ, όπου γίνεται ο… κακός χαμός στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Η πρωτοπόρος Μπέρνλι έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό της με 90 βαθμούς, αλλά στη 2η θέση συγκατοικούν οι Μίντλεσμπρο και Μπράιτον στους 88 κι αναμετρώνται στην έδρα της πρώτης! Ενα ματς, ένα 90λεπτο, μία άνοδος, με τη Μίντλεσμπρο να έχει τον πρώτο λόγο λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (μόλις για 2 γκολ), ενώ όποια χάσει θα πάει στα πλέι οφ.

Κι εκτός φυσικά από το εισιτήριο για την Premier League, ο νικητής (ή με ισοπαλία η “Μπόρο”) θα δει κι έναν πακτωλό εκατομμυρίων στα ταμεία του. Συγκεκριμένα -κρατηθείτε- το ποσό μπορεί να φτάσει στα 215 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή αντιστοιχούν στο μερίδιο από την τηλεοπτική «πίτα» για την επόμενη σεζόν και πρόκειται για το μεγαλύτερο «έπαθλο» στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως σημειώνει ο «Guardian». Ακόμα βέβαια και η ομάδα που παραμείνει στην κατηγορία, μπορεί να λάβει ένα «πακέτο» που θα φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ!

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected