Διάφορα

Οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα κάλεσε την αστυνομία γιατί μια τυφλή ανέβηκε με τον σκύλο-οδηγό!

13147550_1103788043027685_1530979823223008822_oΣήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12, η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών “Λάρα”, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο οδηγός λεωφορείου (της γραμμής 461 με κατεύθυνση από την οδό Παπανικολή προς τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου) της ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της ουσιαστικά τα “μάτια” της, δηλαδή την σκυλίτσα-οδηγό της, την γνωστή σε πολλούς Μέη.

Η Ιωάννα, που μίλησε με διαχειριστή της σελίδας μας Α&Σ, μας ανέφερε πως ο οδηγός της είπε πως το σκυλί έχει ανέβει παράνομα επειδή δεν φοράει φίμωτρο.

Εκείνη βέβαια δεν κατέβηκε, αλλά δύο στάσεις πριν τον προορισμό της αντιλήφθηκε (καθώς δεν βλέπει) ότι ο οδηγός είχε σταματήσει και μιλούσε με αστυνομικούς.

Η Ιωάννα, σαφώς εκνευρισμένη και απογοητευμένη, αποφάσισε να πάνε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για τα περαιτέρω.
«Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν το συνέχιζε και απλά με πήγαινε στον προορισμό μου (στο μετρό Χαλανδρίου), αλλά αφού αποφάσισε να το πάει στα άκρα, αποφάσισα να το πάω κι εγώ», μας είπε.

Η κατάληξη βέβαια ήταν ο οδηγός να ζητάει συγνώμη, και ακόμα και οι αστυνομικοί να προσπαθούν να την μεταπείσουν για να γλιτώσει το διοικητικό πρόστιμο ο οδηγός.

«Με παίρνουν από τον ΟΑΣΑ και μου λένε να ξεχάσω το περιστατικό επειδή ο οδηγός είναι πολύτεκνος. Και εγώ όμως είμαι τυφλή, και δεν αντέχω άλλες ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον μου», πρόσθεσε.

Ο οδηγός του λεωφορείου θα έρθει αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες καθώς δεν είναι ποινικό αδίκημα το να θέλει να κατεβάσει κάποιον από το λεωφορείο.

Διαβάστε και τι έγραψε η ίδια η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected