Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τι ισχύει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ

EUROPA-LEAGUE-630x378Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, αυτό δεν θα έχει καμιά επίπτωση στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ελλάδας, καθώς με τα σημερινά δεδομένα, το εισιτήριο που παίρνει η ΑΕΚ δεν είναι προνομιακό.

Μέχρι πέρσι, ο Κυπελλούχος Ελλάδας πήγαινε κατευθείαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Ελλάδα ήταν στην 12η θέση της ΟΥΕΦΑ.

Σύμφωνα με το thessports.gr, για την επόμενη σεζόν η Ελλάδα έπεσε στην 13η θέση και για να πάει ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει η Σεβίλλη, που τερμάτισε 7η στην Ισπανία, να κερδίσει το Κύπελλο Ισπανίας με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα (22 Μαίου) και ως Κυπελλούχος Ισπανία, να αφήσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γιατί κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ αύριο, πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εν ολίγοις, η ΑΕΚ πάει ομίλους Γιουρόπα Λιγκ απευθείας, αν η Σεβίλλη κατακτήσει Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο Ισπανίας.

Αλλιως, το Κύπελλο δεν της δίνει καμιά “αβάντα” στην Ευρώπη και ως Κυπελλούχος απλά έδεσε τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα παίξει και ο 2ος των πλέι οφ, με τον 1ο των πλέι οφ να παίζει 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές οι τρεις ομάδες ξεκινούν στην Ευρώπη το τριημερο 26-28 Ιουλίου.

Ο 4ος των πλέι οφ θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ στις 14 Ιουλίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected