Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Συγκλονιστική ομιλία του προπονητή της Τουλούζ στους παίκτες του! (vid)

toulouzΑν είσαι λάτρης του ποδοσφαίρου δεν γίνεται να μη σε αγγίξει αυτό το εκπληκτικό βίντεο με την ομιλία του προπονητή της Τουλούζ, πριν την τελευταία αγωνιστική της Ligue 1.

Είναι στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Ακραία συναισθήματα χαράς, συγκίνησης που δεν μπορείς να τα βγάλεις με κανέναν άλλο τρόπο. Το τελευταίο διήμερο ολόκληρη η Γαλλία ξαφνικά έγινε Τουλούζ. Ασχολείται με την Τουλούζ. Δάκρυσε με την Τουλούζ. Αρκούσε για αυτό ένα βίντεο με μία ομιλία που έγινε viral σε όλη την χώρα.

Πριν από 2,5 μήνες, η σωτηρία έμοιαζε ανέφικτη. Η Τουλούζ βρισκόταν 10 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και κανείς δεν της έδινε τύχη. Εκτός από έναν… τρελό, τον Πασκάλ Ντιπράζ ο οποίος άφησε την καρέκλα του σχολιαστή στο Canal+ και ανέλαβε την 1η Μαρτίου να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του.

Σταδιακά, το όνειρο άρχισε να ζωντανεύει. Λίγο πριν το εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην έδρα της Ανζέ, η ομάδα της Νότιας Γαλλίας κρατά την τύχη στα χέρια της.

Αν κερδίζει, σώζεται. Λίγο πριν από το παιχνίδι, ο Πασκάλ Ντιπράζ κλείνει την ομάδα του στα αποδυτήρια για μία ΕΠΙΚΗ ομιλία, που γέμισε κίνητρο αλλά και δάκρυα τα μάτια των παικτών του. Δείτε το εκπληκτικό βίντεο, το οποίο υποτίτλισε στα ελληνικά το SDNA.

Το ματς όμως δεν εξελίσσεται καλά. Η Ανζέ προηγείται και το 1-0 μένει ως το ημίχρονο, αφού η Τουλούζ χάνει πέναλτι. Ο Ντιπράζ παίρνει πάλι τον λόγο: «Ακούστε με γαμώτο! Πρώτη φορά πάτε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ; Υπάρχει κάποιος που να μην έχει γυρίσει ματς από εσάς; Υπάρχει έστω και ένας; Βγείτε έξω και γυρίστε το παιχνίδι!».

Η Τουλούζ ισοφαρίζει, όμως η Ανζέ κάνει άμεσα το 2-1 στο 62ο λεπτό. Λίγο αργότερα η κάμερα πιάνει τον Ντιπράζ να μιλάει στον βοηθό του Μισέλ Ντεμπέβ: «Δεν ξέρω γιατί. Θα αντιδράσω με τον Μποντιζέ με το αριστερό του πόδι. Δεν ξέρω γιατί… Αυτό έχω μες το κεφάλι μου».

Ο 21χρονος μέσος με το γλυκό αριστερό πόδι μπαίνει ως αλλαγή και αλλάζει τα πάντα. Από δικό του κόρνερ έρχεται η ισοφάριση, ενώ με ένα απευθείας φάουλ 10 λεπτά πριν το τέλος «έγραψε» το τελικό 2-3, που «υπέγραψε μία απίστευτη παραμονή! «Είναι η νίκη των 18 πολεμιστών μου», σχολίασε μετά το ματς ο Dupraz που πλέον αποκαλείται Dieupraz (Dieu στα γαλλικά σημαίνει Θεός) και ανανέωσε το συμβόλαιο του ως το 2019, αμέσως μετά την παραμονή του συλλόγου στην μεγάλη κατηγορία.

Πώς πήραν οι παίκτες του αυτή την ομιλία: «Είμαι χαρούμενος που όλος ο κόσμος μπόρεσε να δει την ομιλία του κόουτς. Είναι μία αξέχαστη στιγμή. Ειλικρινά τον ευχαριστώ», έγραψε στο Twitter η «φίρμα» της ομάδας Βισάμ Μπεν Γεντέρ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς και τους πανηγυρισμούς που επακολούθησαν…


All Goals HD – Angers 2 – 3 Toulouse -14.05.2016 από allsportusa

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected