Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πανηγύρια στη μία πλευρά του Μάντσεστερ! (vid)

LONDON, ENGLAND - MAY 21: Manchester United players celebrate victory after The Emirates FA Cup Final match between Manchester United and Crystal Palace at Wembley Stadium on May 21, 2016 in London, England. Man Utd won 2-1 after extra time. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Το 12ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της πανηγυρίζει η Μαν. Γιουνάιτεντ. Η κατάκτηση του τροπαίου απ’ τους κόκκινους διαβόλους, σκόρπισε χαμόγελα στη Γουέστ Χαμ, η οποία εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν… ξόρκισε το «φάντασμα» του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά… έκανε, επιτέλους, την αρχή!

Τρία χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο της -με τον Σκωτσέζο προπονητή στην τεχνική ηγεσία- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήκωσε ΞΑΝΑ κούπα!

Παίζοντας ψυχωμένα, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ (στο τελευταίο, ίσως, παιχνίδι του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων»), νίκησε 2-1 την αξιοπρεπέστατη Κρίσταλ Πάλας στον 135ο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου!

Πριν προλάβει να ξεπεράσει το… σοκ των δύο δοκαριών μέσα σε επτά λεπτά, στο 53′ και στο 60′, με τους Ράσφορντ και Βαλέντσια αντίστοιχα, και τις αναγκαστικές αλλαγές, λόγω τραυματισμών, του πρώτου, αλλά και του Ρόχο, η Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 78′ με γκολάρα του Πάντσεον, που μόλις είχε περάσει στο ματς! Προτού, όμως, ο… χορός του Πάρντιου στον πάγκο κοπάσει, ο Μάτα έφερε αμέσως το παιχνίδια στα ίσα, στο 80′, έπειτα από μία ΕΠΙΚΗ προσπάθεια του συγκινητικού αρχηγού του, Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος ήταν και πάλι παντού. Μέχρι και στο κέντρο της άμυνας, να γλιτώνει την ομάδα του…

Η αναμέτρηση πήγε, τελικά, στην παράταση, εκεί όπου άλλαξαν οι ισορροπίες στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σμόλινγκ να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Η Γιουνάιτεντ, ωστόσο, δεν γινόταν να χάσει αυτή την κούπα. Βγήκε -παρότι με παίκτη λιγότερο- με το… μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου και με έναν απίστευτο «κεραυνό» του Λίνγκαρντ στο 111′ έκανε την ολική ανατροπή και σήκωσε, μέσα σε πανζουρλισμό στο «Γουέμπλεϊ», την κούπα στον αρχαιότερο θεσμό του πλανήτη.

«Έπιασε» την Άρσεναλ, δε, στην κορυφή των κατακτήσεων στη διοργάνωση, με 12, ενώ αυτό ήταν το πρώτο της Κύπελλο από το 2004. Έδωσε, εξάλλου, χαρά και στη Γουέστ Χαμ, που τερμάτισε 7η στην Premier League και θα παίξει στο Europa League της νέας περιόδου.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως είχαμε μία φάση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των «αετών» και σχολιάστηκε και στη συνέντευξη Τύπου από τον Άλαν Πάρντιου. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που θα σφυρίξει και στον τελικό του Champions League, έδωσε φάουλ στον Σμόλινγκ (σε αυτή τη φάση είδε την πρώτη κίτρινη) πάνω στον Κόνορ Γουίκαμ. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αυτό… αλλά ότι ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας συνέχισε και σκόραρε, αλλά ο ρέφερι του αγώνα δεν άφησε -κακώς- το πλεονέκτημα.

δείτε βίντεο και φωτογραφίες ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected