Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στα ημιτελικά του Copa America οι ΗΠΑ! (vid)

ClH02EKXIAAJf5nΤο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα εξασφάλισαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/6) οι ΗΠΑ αν και αγχώθηκαν για να πάρουν τη νίκη απέναντι στο Εκουαδόρ στο Σιάτλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίσμαν επικράτησε με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «4» όπου θα αντιμετωπίσει στο Χιούστον τον νικητή του ζευγαριού Αργεντινή – Βενεζουέλα.

Η διοργανώτρια χώρα, που είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, δεν άργησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 22’ όταν ο Ντέμπσεϊ με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας έπειτα από σέντρα του Τζόνσον έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο 41’ οι ΗΠΑ βρέθηκαν κοντά στο 2-0 αλλά ο Μπεντόγια δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Ντομίνγκεζ, ωστόσο σημαντική ευκαιρία για γκολ έχασε και στις καθυστερήσεις το Εκουαδόρ, όταν ο Γκουζάν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ μετά το σουτ του Αρόγιο.

Στην επανάληψη το Εκουαδόρ ανέβασε ρυθμούς, αλλά τελικά έμεινε το παράπονο γιατί θα μπορούσε να ισοφαρίσει χάνοντας πολλές ευκαιρές. Μεγάλη η ένταση ωστόσο με τις δύο ομάδες να μένουν από δέκα παίκτες στο 51ο λεπτό λόγω των αποβολών του Αντόνιο Βαλέντσια για τις ΗΠΑ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και Τζόουνς του Εκουαδόρ για χτύπημα εκτός φάσης.

Στο 65’ οι ΗΠΑ διπλασίασαν τα τέρματά τους με την προβολή του Ζάρντες στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Μπέσλερ από τα αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Ζάρντες. Το Εκουαδόρ κατάφερε να μειώσει τελικά στο 74’ με τον Αρόγιο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-1, ωστόσο δεν μπόρεσε στη συνέχεια με τις ευκαιρίες που δημιούργησε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στο 76’ ο Ένερ Βαλέντσια μόνος του από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, όπως και ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο 79’ το σουτ του Αγιοβί δεν βρήκε στόχο. Πάντως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων παραλίγο να γίνει το αυτογκόλ με τον Μπρουκς να προσπαθεί να διώξει αλλά το σουτ του έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκουζάν.

Να σημειωθεί ότι στο 90’ αποβλήθηκε από τον διαιτητή και ο προπονητής του Εκουαδόρ, Γκουστάβο Κιντέρος.

 

Συνθέσεις

ΗΠΑ: Γκουζάν, Μπρουκς, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπράντλεϊ, Μπεντόγια (81’ Ζούσι), Τζόνσον, Τζόουνς, Ζάρντες (90’+5’ Μπίρνμπαουμ), Γουντ, Ντέμπσεϊ (75’ Μπέκερμαν).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκεζ, Εράσο, Μίνα, Γουόλτερ Αγιόβι, Παρέδες (82’ Αγιοβί), Αντόνιο Βαλέντσια, Γκρουέσο (73’ Μπεντόγια), Νομπόα (61’ Γκαϊμπάρ), Αρόγιο, Μοντέρο, Ένερ Βαλέντσια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected