Κατηγορίες
Διάφορα

Άνοιξε ο “ασκός του Αιόλου”, η Σκωτία μιλά για δημοψήφισμα απόσχισης από τη Μεγάλη Βρετανία!

neo-dimopsifisma-gia-aneksartisia-proanaggellei-i-skwtia_1.w_lΜια βαθιά διαιρεμένη χώρα αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της βρετανικού δημοψηφίσματος, με τη Σκωτία να αφήνει να εννοηθεί ότι παραμένει ανοικτό το θέμα της ανεξαρτητοποίησης μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, η πρωθυπουργός της Σκωτίας και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος (SNP) Nicola Sturgeon έσπευσε να δηλώσει την Παρασκευή πως το μέλλον τη Σκωτίας είναι εντός τη ΕΕ παρά το βρετανικό Brexit καλλιεργώντας την εντύπωση πως σύντομα το Λονδίνο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο ξανά με ένα νέο αίτημα για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος με ζητούμενο την ανεξαρτησία.

Είναι αδιανόητο η βρετανική κυβέρνηση να μπλοκάρει ένα άλλο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δηλωσε η πρωθυπουργός το μεσημέρι της Παρασκευής, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία «πολύ πιθανό».

O δε προκάτοχός της, Alex Salmond τόνισε πως «το συνετό για τη Σκωτία είναι να μην εγκαταλείψει ποτέ την ΕΕ». Ερωτηθείς από το Sky News για το ποια στάση θα τηρήσει η Sturgeon απάντησε πως πεποίθησή του είναι πως θα ζητήσει άμεσα τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected