Κατηγορίες
Basket

Λίγο από…ΝΒΑ θύμισε η Εθνική στο πρώτο φιλικό ενόψει Προολυμπιακού! (vid)

162850xlargeΜε σημείο αναφοράς την ενέργεια και πρωταγωνιστές τους NBAers Κουφό και Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο της φιλικό εν όψει προολυμπιακού και νίκησε την Τουρκία με 78-52.

Eξαιρετικό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής από την… νέα Εθνική του Φώτη Κατσικάρη, στο μοναδικό της φιλικό επί ελληνικού εδάφους. Οι Έλληνες διεθνείς κυριάρχησαν απέναντι στους Τούρκους, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και έδειξαν πως είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για πρόκριση στο Ρίο, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

Με μεγάλο ενθουσιασμό μπήκε στο παρκέ η Εθνική ομάδα που προηγήθηκε με 10-3 στο τρίτο λεπτό, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Κώστα Κουφό (6π.). Η άμυνα ήταν αποτελεσματική, ο Γιάννης… άνοιγε το γήπεδο και ο σταρ των Μπακς σκόραρε για το 15-5. Οι Τούρκοι κατάφεραν να «μαζέψουν» λίγον την κατάσταση και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-13.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το ξεκίνημα του δευτέρου δεκάλεπτου, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε… σεφτέ ως αρχηγός με τρίποντο για το 23-15. Η ενέργεια αποτελούσε το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Οσμάν επέτρεψε στους Τούρκους να μειώσουν σε 29-23. Καλάθης, Γ. Αντετοκούνμπο και Κουφός μπήκαν σχεδόν συγχρόνως στο παρκέ και αποτέλεσαν τα βασικά στηρίγμα, ώστε η διαφορά να ανέβει ξανά και το ημίχρονο να κλείσει με 42-34.

Με… γκάζια μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική ομάδα, που εκτόξευσε άμεσα στην διαφορά στο +16 (50-34). Οι Τούρκοι χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να βρουν σκορ, την ώρα που οι παίκτες του Κατσιάρη είχαν επιβάλλει απόλυτα το ρυθμό τους (57-38 στο 27′). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 60-41 και highlight ένα κάρφωμα του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο Κουφός σκόραρε για να ανεβάσει -για πρώτη φορά- την απόσταση στο +20 (66-46) και το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης είχε αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα. Η Εθνική δεν έριξε ρυθμούς και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με το εντυπωσιακό 78-52.

No sound.. No words… New Hellenic National Basketball Team #greekbasketball @hellenicbf @bucks @giannis_an34 @thanasis_ante4 @vmantza @bourou9 @pap_33 @kostakoufos

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης www.basketblog.gr (@basketbloggr) στις

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected