Super League 1

Νίκη για την ΑΕΚ, φανερή η ανάγκη ενίσχυσης!

CmsGkyTXgAIVqVdΗ ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Μπάνικ Οστράβα στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους, αλλά έδειξε πως θέλει χρόνο και… μεταγραφές. Σκόρερ για τους “κιτρινόμαυρους” ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 53′. Ντεμπούτο με ασίστ για τον Τάσο Μπακασέτα.

Ύστερα από μία εβδομάδα στην Πολωνία, η ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπη με την Μπάνικ Οστράβα προκειμένου ο Τιμούρ Κετσπάγια να βγάλει τα πρώτα αγωνιστικά συμπεράσματα. Λόγω της απουσίας του Αντρέ Σιμόες (τραυματίας), ο Γεωργιανός τεχνικός τοποθέτησε τον Άνταμ Τζανετόπουλο στο πλευρό του Γιάκομπ Γιόχανσον, με τον Πέτρο Μάνταλο να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον προωθημένοΧρήστο Αραβίδη και τους Ρόναλντ Βάργκας και Έλντερ Μπαρμπόσα να αγωνίζονται στα “φτερά” της επίθεσης, με ανάποδο πόδι.

Ο μοναδικός απ’ τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που πήρε φανέλα βασικού ήταν ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, έχοντας για παρτενέρ τονΔημήτρη Κολοβέτσιο. Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησαν την μπάλα, με τους Βάργκας και Μπαρμπόσα να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Μάλιστα, στο 13′ ο Αραβίδης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Βενεζουελάνου, αλλά ο Σμίελ αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Μπάνικ έφθασε μία “ανάσα” από το 1-0 στο 17′, όμως η εκτέλεση φάουλ του Χλίνκα, ύστερα από παρεμβολή και του Ανέστη, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.  Μετά το 20′ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους παίκτες του Κετσπάγια να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους έλαβε χώρα στο 35ο λεπτό, όμως ο Βάργκας δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμίελ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Κετσπάγια άλλαξε τα 9/11 της ενδεκάδας, με τους Βασίλη Μπάρκα και Τάσο Μπακασέτα να κάνουν ντεμπούτο με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ στο 53′ με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το  φάουλ κι ο Έλληνας αμυντικός με όμορφη κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Οι Τσέχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Μάλιστα, μετά την είσοδο του… φορτσάρου Ανδρεόπουλου η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

AEK (4-2-1-3): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Μπακάκης, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Γαλανόπουλος, Ανδρεόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected