Κατηγορίες
Διάφορα

Οι εξελίξεις για τη φωτιά πίσω από τον Προμηθέα Βέροιας (photos)

main_1468837386_4581395Πυρκαγιά σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας κοντά στη Βέροια, πιθανόν από βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε θαμνώδη έκταση, στο δρόμο προς Παναγία Δοβρά, ένα χιλιόμετρο περίπου από τη διασταύρωση με το δρόμο της Δυτικής παράκαμψης.

Λόγω του δυνατού αέρα που φυσούσε όλο το πρωινό της ημέρας, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και επικίνδυνα καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες πολλές αγροικίες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχείρησαν με επιτυχία και κατόρθωσαν μετά από δύσκολη, αλλά αποτελεσματική προσπάθεια, να θέσουν προσωρινά υπό έλεγχο και να κατασβέσουν τη φωτιά

Στο σημείο έφτασε και συνεργείο της διαχειριστικής υπηρεσίας της ΔΕΗ για να αντιμετωπίσει τη βλάβη του μετασχηματιστή, από όπου ξέσπασε η πυρκαγιά

Ωστόσο, σύμφωνα με το verianet, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση με κατεύθυνση προς την δυτική πλευρά της Βέροιας.

Στο σημείο επιχειρούν μεγάλος αριθμός χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων και δυο πυροσβεστικά τύπου καναντέρ τα οποία επιχειρούν από αέρος.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες καθώς η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή συγκεχυμένη έχουνε πάθει ζημιά σταυλικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία καθώς από το πρωί στην περιοχή οι άνεμοι που φυσούν είναι ιδιαίτερα δυνατοί με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρώνεται κάθε λίγο και λιγάκι.

περισσότερες φωτογραφίες στο verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected