Κατηγορίες
Super League 1

Νίκος Πουρτουλίδης : “Ήμουν 6-7 μήνες απλήρωτος και τώρα το καλοκαίρι δεν πήρα τίποτα…”

YjQX2Irv0KldnXBKI2Z9-665x363Σε μία κατάθεση ψυχής ο Νίκος Πουρτουλίδης μίλησε για όλους και για όλα και κατονόμασε τον Σπύρο Παπαθανασάκη, ως τον υπαίτιο που αποχώρησε από την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5 fm»:

Για το πώς αισθάνεται μετά την αποχώρησή του από τον Ηρακλή:«Αισθάνομαι όπως κάποιος που για τρία χρόνια έδωσε τα πάντα για την ομάδα, και παλέψαμε για το καλύτερο. Όσο να ναι αυτό το δέσιμο υπάρχει και δεν φεύγει έτσι εύκολα. Από εκεί και πέρα προχωράς την επαγγελματική σου ζωή».

Για το αν πονάει ένας τέτοιος χωρισμός: «Σίγουρα γιατί πήρα μεγάλη αγάπη και  εκτίμηση από τον κόσμο. Από τον πρώτο χρόνο με έκαναν να νιώθω σαν το σπίτι μου και μακάρι να μπορέσω να ανταποδώσω κάποια στιγμή. Με στενοχωρεί εδώ που έφτασαν τα πράγματα και αν είχα άλλη επιλογή θα την ακολουθούσα».

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον Ηρακλή: «Υπήρξε φίλος του Ηρακλή που με συνάντησε στο δρόμο και με ρώτησε. Του είπα απλά ότι όταν υπάρχει αχαριστία και δεν σε εκτιμούν είναι καλύτερα να αποχωρείς και να προχωράς. Όλοι ξέρουν ότι περάσαμε τρία δύσκολα χρόνια και είναι τιμή μου που ήμουν μέλος της ομάδας. Παλέψαμε, πετύχαμε πολλά, είχα το κίνητρο για  περισσότερα όμως υπάρχουν και όρια. Η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι πράγματα αδιαπραγμάτευτα».

Για την αχαριστία που εισέπραξε: «Από τη στιγμή που ανεβήκαμε κατηγορία φάνηκε μια περίεργη κατάσταση κυρίως από τη διοίκηση. Όλο αυτό με έκανε να αναρωτιέμαι αν δεν ανεβαίναμε τι θα γινόταν. Δεν με εμπιστεύονταν. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθούσα να συνεχίσω να σέβομαι τους ανθρώπους παρ’ όλο που αυτοί δεν έκαναν το ίδιο. Και οδηγηθήκαμε εδώ που οδηγηθήκαμε. Μου ζήτησαν να φύγω και το σέβομαι».

Για το ποιος τον έδιωξε: «Η διοίκηση. Όλοι ξέρουν ποιος είναι η διοίκηση. Τότε υπήρχε και αντιπρόεδρος, συμβούλιο. Μου είπαν ότι υπάρχει απόφαση να φύγω».

Για το πώς αντέδρασε: «Το πρώτο που τους είπα είναι τι θα γίνει με την ομάδα. Όχι για τα δεδουλευμένα. Αυτό το άφησα στον άνθρωπό μου να το αναλάβει. Να βρούμε έναν ήρεμο τρόπο, γιατί έφυγα με τον χειρότερο τρόπο, χωρίς να λάβω τίποτα. Ήμουν 6-7 μήνες απλήρωτος και τώρα το καλοκαίρι δεν πήρα τίποτα. Ρώτησα για τον τρόπο που έλαβαν μια τέτοια απόφαση με δεδομένα τα προβλήματα και τη μη αδειοδότηση. Όσο ήμουν αυτά που έκανα και πώς συμπεριφερόμουν το ξέρουν και αυτοί που ήταν στην ομάδα και οι συμπαίκτες μου».

Για το αν απείλησε με αποχώρηση αν δεν πληρωθεί: «Όχι βέβαια. Ούτε καν σκεφτόμουν ότι θα έρθει μια τέτοια μέρα. Υπήρξα και στο παρελθόν επτά μήνες απλήρωτος. Ήμουν εκεί ένα μήνα και πάλευα με τον προπονητή να κρατήσουμε τα αποδυτήρια. Και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το πιστοποιήσουν αυτό. Έχω ζήσει και χειρότερες καταστάσεις και έκανα υπομονή. Ήθελα να μείνω και τα επόμενα χρόνια. Δεν αρκεί, όμως, μόνο η διάθεση από τη μία πλευρά, πρέπει να έχει και η άλλη».

Για τη στάση του Νίκου Παπαδόπουλου: «Δεν το κρύβω ότι ο κόουτς όλο το χρόνο προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση και μπήκε αρκετές φορές μπροστά. Έχει παίξει ποδόσφαιρο και ξέρει πως είναι τα αποδυτήρια, τη θέση μου σε αυτά και το τι έχω κάνει και για τον προπονητή και γενικά. Γιατί σαν αρχηγός αναλαμβάνεις και κάποιες ευθύνες. Το μόνο θέμα που είχα με τον προπονητή ήταν αγωνιστικό. Εγώ θεωρούσα ότι άξιζα καλύτερης αντιμετώπισης, αυτός όποτε έκρινε σκόπιμο με έβαζε να αγωνιστώ. Αλλά θα το ξεπερνούσαμε. Είχαμε ιδιαίτερη σχέση και το συζητούσαμε. Κάποια πράγματα, όμως, ξεφεύγουν από τον προπονητή».

Για το αν θεωρεί πως τον ήθελε ο Παπαδόπουλος, αλλά όχι ο Παπαθανασάκης: «Αυτό κατάλαβα κι εγώ».

Για την προσπάθειά του να κρατήσει ενωμένη την ομάδα: «Έκανα αυτό που θεωρούσα σωστό. Όλοι έκαναν προσπάθεια και έπρεπε κι εγώ να κάνω τη δική μου. Κι όταν προέρχεσαι από τριετή παρουσία πρέπει να κάνεις διπλή προσπάθεια και να λες αλήθειες. Φαίνεται αυτές οι αλήθειες δεν άρεσαν σε κάποιους γι’ αυτό φτάσαμε στο τέλος να ακούμε και λόγια ότι θέλουμε το κακό της ομάδας. Ότι παροτρύνουμε προς την αντίθετη πλευρά. Αυτό ήταν ό,τι χειρότερο που θα μπορούσαν να πουν για μένα. Ότι δήθεν εγώ έκανα τη φασαρία. Κι όλα αυτά επειδή δεν είμαι διπλωμάτης. Είμαι της αλήθειας και θέλω το καλό όλης της ομάδας. Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους φαίνεται».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι δεν τον ήθελε ο Παπαθανασάκης:«Άγνωστο. Δεν με ένοιαξε, δεν το έψαξα ποτέ και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Εγώ πάλευα καθημερινά για το καλό της ομάδας. Αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του που θα έπρεπε και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Για το ποσό που έχει λαμβάνειν: «Είναι αρκετά, είναι και από την προηγούμενη χρονιά. Είναι κοντά στις 90-100 χιλιάδες ευρώ».

Για το αν θεωρούσε πως θα ήταν ο τελευταίος που θα έφευγε: «Δεν θεωρώ αυτό. Ο καθένας έχει το κομμάτι του στην ομάδα. Και πρώτος να έφευγα αφού μου έλεγαν ότι δεν κάνω δεν έχω πρόβλημα. Ποτέ δεν ήρθα να πω ότι είμαι ο εξαιρετικός παίκτης που θα τρίβουν τα μάτια τους. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά, όμως, και ειδικά σε μια φάση που η ομάδα είναι στα πιο δύσκολά της γιατί αυτό έχει αντίκτυπο και σε άλλους».

Για τον Μπουκουβάλα: «Δεν γνωρίζω το θέμα τι έγινε από την άλλη πλευρά. Τον Μπουκουβάλα τον γνωρίζω προσωπικά. Κανείς δεν τον ξέρει καλύτερα από εμένα. Έδωσε τα πάντα, έκανε μεγάλη υπομονή και είναι πολλούς μήνες απλήρωτος. Και όχι για πρώτη φορά. Γιατί πολλοί βλέπουν μόνο τη φετινή χρονιά. Υπήρξε και άλλη χρονιά απλήρωτος. Είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται κάθε χρόνο, διεθνής και παλεύει για το καλύτερο. Έκανε υπομονή, ξαναέκανε υπομονή. Αλλά αν δεν λυθούν κάποια θέματα άμεσα, δηλαδή χθες, τον περιμένουν κι άλλες ομάδες και πρέπει να κοιτάξει το δικό του καλό. Όταν υπάρχουν προβλήματα και δεν λύνονται αλλά διογκώνονται δεν μπορεί ένας παίκτης να σκεφτεί διαφορετικά φτάνει στο αμήν. Άσχετα αν ειπώθηκαν κάποιες χαζομάρες. Πρόλαβαν κάποιοι και έπιασαν στο στόμα τους το παιδί και είπαν ότι άλλαξε. Απίστευτα πράγματα για ένα παιδί που έδωσε τα πάντα τρία χρόνια τώρα. Άνθρωπος της διοίκησης το είπε αυτό. Ότι άλλαξε και ότι σκέφτεται άλλα πράγματα και όχι το καλό της ομάδας. Αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα για τον Μπουκουβάλα».

Για τον Παπαθανασάκη: «Τον έζησα πολύ λίγο. Δέκα συναντήσεις κάναμε με σκοπό να βρεθούν λύσεις σε διάφορα θέματα. Άκουγα συνέχεια μια το ένα και μια το άλλο. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του, δεν κοίταξα να έχω σχέση μαζί του. Το μόνο που κοιτούσα είναι το καλό της ομάδας και πίεζα για λύσεις. Έδειχνε ότι είχε όνειρα και θετική διάθεση, αλλά αυτά πρέπει να συνοδεύονται με πράξεις».

Για τους λόγους που ο Ηρακλής έφτασε ως εδώ: «Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του και έκαναν τη διαχείριση. Εμείς σαν αγωνιστικό τμήμα κάναμε υπομονή, στηρίξαμε σε δύσκολες στιγμές. Αυτοί που πήραν τις αποφάσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην ψάχνουν δικαιολογίες. Όπως εμείς αγωνιστικά αναλάβαμε τις δικές μας ευθύνες, έτσι να κάνουν και αυτοί».

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Αν βρεθούν λύσεις άμεσα αλλά τις αποφάσεις τις πάρουν άνθρωποι με γνώση πάνω στο ποδόσφαιρο και εμπιστευθούν τον προπονητή και ανθρώπους που είναι δίπλα του η ομάδα θα μπορέσει να γλιτώσει από δυσκολίες που μπορεί να έρθουν στο μέλλον. Αλλιώς θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, που ούτως ή άλλως θα είναι δύσκολη. Και αν δεν υπάρχει ένωση από τον κόσμο που ήταν πάντα εκεί τότε ο Ηρακλής θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω στη δυναμική και το μέταλλο της ομάδας. Αν γίνουν σωστές κινήσεις και ακούσουν τους ανθρώπους που πρέπει ο Ηρακλής θα γλιτώσει από κάποιες δύσκολες καταστάσεις».

Για το αν θα επέστρεφε: «Γνωρίζουν πολύ καλά πώς νιώθω για την ομάδα και αν αλλάξουν οι συνθήκες κάποια στιγμή μπορεί να δοθεί η ευκαιρία να ξαναγυρίσω».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected