Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Ανακοινώνει τον Λάντο Φουσού ο Πανσερραϊκός

fousou-22908Την Τρίτη έδωσε το παρών στην πρώτη προπόνηση του Πανσερραϊκού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση του από τα “λιοντάρια”.

Σύμφωνα με το serrresport, ο Ζέσι Λάντο Φουσού έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και σίγουρα η πρώτη δεν ήταν για διακοπές. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε πριν από λίγα χρόνια στον Παναθηναϊκό, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες!

Ο τότε 17χρονος ποδοσφαιριστής με γαλλικό διαβατήριο από το Κονγκό, δοκιμάστηκε με επιτυχία στην Παιανία, «κέρδισε» τον Χουάν Ρότσα και αυτός εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αγωνιστεί στην Golden Team που είχαν δημιουργήσει τότε οι “πράσινοι”. Αυτό που είχε εντυπωσιάσει περισσότερο απ’ όλα τους ανθρώπους της ακαδημίας ήταν ότι είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση για το ύψος του (1,90 μ.) και έδειχνε τρομερή προσαρμογή σ’ αυτά που του ζητούσαν οι προπονητές του.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο νεαρός Φουσού προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, αφού είναι ξάδερφος του διεθνούς με την εθνική Γαλλίας πορτιέρο της Μαρσέιγ, Στιβ Μανταντά. Εξ ου και η «τρέλα» του με τη Μαρσέιγ, αλλά και με τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον οποίο θαυμάζει πάρα πολύ.

Μάλιστα κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις του Λαντό Φουσού με τη Golden Team του Παναθηναϊκού, στο τουρνουά Τιρένο Καπ της Ρώμης (όπου συμμετείχαν και οι Ρόμα, Νάπολι, Παλέρμο, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Ντιναμό Βουκουρεστίου) δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Ιταλούς σκάουτ που έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση.

Πηγές από την Ιταλία ανέφεραν πως ένας σκάουτ της Μίλαν και ένας της Ρόμα, που παρακολούθησαν την αναμέτρηση των «πρασίνων» με την Παλέρμο, άρχισαν να μαζεύουν στοιχεία για την ηλικία, την ποδοσφαιρική πορεία, την παρουσία, αλλά και το συμβόλαιο του παίκτη με τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια εν τέλει τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ο Φουσού έμεινε ελεύθερος και τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο Βέλγιο, αρχικά με τη φανέλα της Τουμπίς και εν συνεχεία με αυτήν της Λα Λουβιέρ και μέσω του παλιού ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού Γιουνές Μπεντζελούν, πλέον θα φοράει τα κόκκινα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected