Ποδόσφαιρο

Γνωρίστε τον Σπύρο Τουτζιαράκη, τον Έλληνα γυμναστή της Εθνικής Κίνας!

spΗ Εθνική Κίνας έχει Έλληνα γυμναστή, τον Σπύρο Τουτζιαράκη. Μετά την Ελλάδα και την Αυστρία, ο Εβρίτης στην Ανατολική Ασία. 

Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να ακούς ότι ο γυμναστής στην Εθνική Κίνας, έστω και αν πρόκειται για την Κ19, είναι Έλληνας. Και όμως, με τη συνεργασία του Εβρίτη Ναθαναήλ Λεμονάκη, Έλληνα μάνατζερ που έχει έδρα την Ολλανδία, ο Σπύρος Τουτζιαράκης υπέγραψε συμβόλαιο 14 μηνών με την ομοσπονδία της χώρας!

Μιλάμε για τον πρώην γυμναστή της ΑΕΚ (επί Έβαλντ Λίνεν), του Πανιωνίου και της αυστριακής Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ. Ο Τουτζιαράκης (γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά κατάγεται από το Σοφικό Έβρου), ο οποίος εκτός από την Εθνική Κίνας έχει συμβόλαιο και στην Hubei Κ20 (σαν να λέμε Μικτή Αθηνών), στην Wuhan Academy και μιλάει στοSport24.gr για την εμπειρία που βιώνει στη χώρα της Ανατολικής Ασίας.

Ο Τουτζιαράκης αναφέρεται στο πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από την Εθνική ομάδα της Κίνας, στην ραγδαία εξέλιξη στο ποδόσφαιρο της χώρας, ενώ μιλά για τη δυσκολία στην επικοινωνία και στους τρόπους που βρίσκει με τους συνεργάτες του για να γίνουν κατανοητά όσα λέει η κάθε πλευρά.

Ο… Bruce αποκαλύπτει ότι μίλησε με τον Λούμπος Μίχελ για να εργαστεί στον ΠΑΟΚ, ενώ καταλήγοντας υποστηρίζει πως “κάθε μέρα εδώ στην Κίνα έχεις μια νέα ιστορία που βιώνεις, τόσο που μπορείς άνετα να γράψεις βιβλίο στο μέλλον”.

-Πώς προέκυψε η Εθνική Κίνας;

“Με τον προπονητή της Εθνικής πρωτογνωριστήκαμε πριν από δύο χρόνια όταν δούλευα στη Red Bull Salzburg και είχαμε κερδίσει 0-3 τον Ajax στην Ολλανδία για το Europa League. Συμπτωματικά με τον 1ο βοηθό ήμασταν συμφοιτητές στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Ο προπονητής ενθουσιάστηκε πολύ από την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, δηλαδή το high pressing, επιθετικό ποδόσφαιρο και φυσική κατάσταση. Οπότε με το που βρέθηκα στην Κίνα ήρθαμε σε επαφή και μου έκανε την πρόταση για την Εθνική”.

-Πώς είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο της Κίνας;

“Είναι σε συνεχή εξέλιξη, δουλεύουν πολύ τα αναπτυξιακά τμήματα και δημιουργούνται καινούργια αθλητικά κέντρα με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις. Στις επαγγελματικές κατηγορίες δίνονται πολλά χρήματα και προσπαθούν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα παιχτών και προπονητών”.

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected