Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΑΕ Χαρίεσσας 2-1 (photos+vid)

alexandriamou_a.e_xariesa0005Με στοιχεία από…Χίτσκοκ ξεκίνησαν τη φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής η ΑΕ Αλεξάνδρειας και η ΑΕ Χαρίεσσας.

Οι “πράσινοι”, παίζοντας μπροστά στο κοινό τους και με τελείως διαφορετική φιλοσοφία φέτος, πήραν την…αγχωτική νίκη και ξεκίνησαν με το δεξί την προσπάθεια τους για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕ Χαρίεσσας και ο Χρήστος Μποζίνης παίρνουν άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο εκτός της εντυπωσιακής έμπνευσης του Κώστα Τουμαρά, που σκόραρε για μια ακόμη φορά από το…κέντρο σχεδόν, δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Το ότι προηγήθηκε όμως η ΑΕΧ, άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στο παιχνίδι και μετέφερε το άγχος στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως σκόραραν σε πολύ καθοριστικό σημείο λίγο πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη πίεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό και μάλιστα έφτασε στις 18 συνολικά τελικές προσπάθειες, ενώ κέρδισε 11 κόρνερ. Στον αντίποδα, η ΑΕΧ (σαφώς βελτιωμένη στον αγωνιστικό προσανατολισμό σε σχέση με το φινάλε της περσινής σεζόν) έπαιξε όπως έπρεπε και παράλληλα, “φωνάζει” για τη φάση του 53ου λεπτού στην οποία ο Γραμματικός βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα αντιπάλου.

alexandriamou_a.e_xariesa0100Φωνές είχαμε και από πλευράς γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 89′ όταν ο Λίτσι έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο ρέφερι κ. Παυλίδης έκρινε πως έκανε θέατρο με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα, η οποία ήταν η δεύτερη.

Στα επιμέρους τεχνικά ζητήματα, χαρακτηριστικό ήταν το pressing από πλευράς γηπεδούχων, το οποίο ήταν πολύ έντονο σε σημείο μάλιστα, που προκάλεσε πολλά λάθη στο χώρο άμυνας των “κίτρινων”, χωρίς όμως αυτά να τους στοίχισαν.

Απεναντίας, στο 28′ ο Τουμαράς έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε αυτό που ξέρει καλά, με τον Μυλωνά να μην καταφέρνει να αποσοβήσει το μοιραίο.

Στο επόμενο 5λεπτο φάνηκε ξεκάθαρα το άγχος και η πίεση στα πόδια των παικτών της ΑΕ Αλεξάνδρειας, ωστόσο η μεγάλη εμπειρία των παικτών από τέτοιου είδους καταστάσεις, έγειρε και πάλι την πλάστιγγα υπέρ τους και γρήγορα ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα.

Το γκολ που ήταν κάτι παραπάνω από κομβικό σημειώθηκε στο 42′ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Καφέ και κεφαλιά του Λίτσι που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας.

Μια εξέλιξη που έδωσε…φτερά στα πόδια των “πρασίνων, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές πριν την ανάπαυλα για την άμεση ανατροπή του σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι βγήκαν με ακόμη περισσότερη ορμή στον αγωνιστικό χώρο, για 15 περίπου λεπτά όμως έπεσαν πάνω σε έναν εντυπωσιακό Ηλιάδη αλλά και σε μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ωστόσο στο 62′ ο Σωκράτης Λαμπριανίδης (στο πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα) βρήκε τον τρόπο έξω από την περιοχή και επανέφερε τις…καρδιές των φιλάθλων στις θέσεις τους.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το παιχνίδι είχε την εικόνα που αναμενόταν, με τους γηπεδούχου να κυνηγούν και ένα τρίτο γκολ ώστε να “κλειδώσουν” το παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με ότι δυνάμεις είχαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Μυλωνά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊωσήφ και Μπακάλη.

Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Νικολόπουλος (39′ λ.τ. Μπακιρτζής), Σαρηγιαννίδης, Πέικος, Αβραμόπουλος, Λίτσι, Ηλιάδης, Πέτκος (64′ Τσιρίδης), Λαμπριανίδης (82′ Ξαγοράρης), Καφές

ΑΕ Χαρίεσσας : Ηλιάδης, Τηλκερίδης, Δελητζάκης (61′ Μουζάκι), Σταμάτης, Ιωαννίδης Θ., Τουμαράς, Κοτσογιαννίδης, Τσάλμας (76′ Φωτιάδης), Παμπουχίδης (68′ Μπεκιαρίδης), Γραμματικός, Στογιάννης

Η φάση της αποβολής του Αποστόλη Λίτσι

Τραυματισμών…συνέχεια στην ΑΕ Αλεξάνδρειας!

Άσχημα τα μαντάτα για τον Νικολόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε στο 39ο λεπτό και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα καθώς υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο. Εκτός δράσης και ο Άκης Νικολαϊδης, που δεν πρόλαβε να…στεριώσει και υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού και θα μείνει εκτός επίσης ένα μήνα. Η ομάδα της Αλεξάνδρειας θυμίζει…νοσοκομείο καθώς εκτός είναι οι Κούκλας, Πιπιλιάρης και Χαλβατζής, ενώ από το ματς με τον Κεραυνό Επισκοπής θα απουσιάσει ο Λίτσι που αποβλήθηκε.

περισσότερες φωτογραφίες στο alexandriamou.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected