Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Η Δόξα Δράμας κατέθεσε ένσταση για τον Απόλλων Καλαμαριάς!

vatolakkos-kalamaria-600x337Το ρεπορτάζ του Sportdrama.gr κάνει λόγο σήμερα για τη χρησιμοποίηση πέντε ξένων στον αγώνα της πρεμιέρα, κάτι που αν ισχύει, ο Απόλλων κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών!

Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει ο Δημήτρης Τσιάρας :

“Ένα τραγικό λάθος, με βάση τα όσα αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος έκαναν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕ. Ποντίων Βατολάκκου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος κάθε ομάδα της κατηγορίας έχει δικαίωμα να δηλώσει στην δεκαοκτάδα μέχρι τέσσερεις παίκτες ξένους. Ξένος λογίζεται ο παίκτης που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Δημήτρης Καλαϊτζίδης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Στόικιτς, Ν’ Λουντούλου, Πόποβιτς και πέρασε τον Ταβάρες στο 71’ στην θέση του Κυβελίδη. Συνολικά τέσσερις ξένοι στην 18άδα δεν θα ήταν πρόβλημα για τους Απολλωνιστές  αν δεν υπήρχε κάτω από τα δοκάρια ο Ορέστης Μένκα. Ο πρώην τερματοφύλακας της Δόξας έχει αγωνιστεί στην εθνική ελπίδων της Αλβανίας και συνεπώς δεν μπορεί να παίξει σε άλλη εθνική. Μοιραία λοιπόν, ουσιαστικά, αγωνίστηκαν πέντε ξένοι ποδοσφαιριστές.

Αυτό το σημείο προφανώς δε θα το γνώριζαν αν και όφειλαν να το ξέρουν οι διοικούντες της ομάδας της Καλαμαριάς κάτι που αντίθετα ήξεραν στην Δράμα. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να υποτεθεί ότι δεν γνώριζαν τον κανονισμό σε ότι αφορά τον αριθμό των ξένων παικτών.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα ολίσθημα των Απολλωνιστών που στην Δόξα αποτέλεσε σημείο τριβής και συσκέψεων από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης που κατατέθηκε η ένσταση.

Η πρόταση και η προτροπή των συμβούλων του Γιάννη Μπύρου τον οδήγησαν, αφού εξάντλησε σε συζητήσεις μαζί τους, όλα τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό χρονικά περιθώρια –τρεις ημέρες από την τέλεση του αγώνα- να δώσει την συγκατάθεση του στην κατάθεση της ένστασης.

Η Δόξα έχει έννομο συμφέρον να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση καθώς έχει τους ίδιους στόχους με την ομάδα της Καλαμαριάς που στην λογική της ισονομίας χρησιμοποίησε περισσότερα πλεονεκτήματα (βλ. ξένους παίκτες)  στην προσπάθεια να κερδίσει έναν αντίπαλο της. Καθώς δεν υπήρξε κάποια κίνηση από την ομάδα του Βατόλακκου, από την πλευρά της η δραμινή ομάδα έγινε η δική της κίνηση.

Εφόσον δε γίνει δεκτή η ένσταση της Δόξας  στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ τότε ο Απόλλωνας χάνει το παιχνίδι και του αφαιρούνται τρεις βαθμοί. Γεγονός που σίγουρα είναι ένα σημαντικό πλήγμα στο κυνήγι της πρώτης θέσης.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected