Κατηγορίες
Super League 1

Με…μαγικά Μπεργκ, 4-0 ο Παναθηναϊκός!

pao_pasgiannina1Ο Μάρκους Μπεργκ “χόρεψε” την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και με δύο γκολ – μία ασίστ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 4-0 της Λεωφόρου. Με 10 από το 22′ η ομάδα των Ιωαννίνων, λύγισε στην πίεση.

Όπως αναφέρει το contra.gr, ο Παναθηναϊκός είχε 18 νίκες (σε 21 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τις έκανε 19!

Η παράδοση που θέλει τους “πράσινους” να νικούν τους Γιαννιώτες ως γηπεδούχοι δεν ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθεί. Ιδίως μετά την αποβολή του Πασχαλάκη στο 22′, επειδή έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής, κάνοντας λάθος υπολογισμό προκειμένου να προλάβει τον Μπεργκ.

Η ομάδα του Στραματσόνι δεν σκόραρε άμεσα. Είχε όμως το ξεκάθαρο πλεονέκτημα και το εκμεταλλεύτηκε. Ο Ιταλός εγκατέλειψε γρήγορα το 3-5-2, αφού δεν είχε λόγο πλέον και έριξε στη μάχη τον Βιγιαφάνες με αποτέλεσμα το γήπεδο να… γείρει. Ο Αργεντινός βοήθησε στην ανάπτυξη και στο 38′ ο Μπεργκ τέλειωσε με το κεφάλι τη σέντρα-αλφάδι του Κουλιμπαλί ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση.

Με μείον ένα παίκτη στο χορτάρι, ο ΠΑΣ είχε χάσει την ισορροπία του και, παρότι ο Λέτο ξόδεψε την ευκαιρία του στο 45′, ο (κρυφός φορ) Λουντ σημάδεψε σωστά στο 54′ αξιοποιώντας την πανέξυπνη πάσα του Σουηδού φορ στο δεύτερο δοκάρι.

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν ένιωθε τον παραμικρό κίνδυνο, του ήταν εύκολο να φτιάχνει φάσεις. Τη μία εξ αυτών τελείωσε ο Μπεργκ στο 76′ υποκλινόμενος στον κόσμο του “τριφυλλιού”, αφού στο 79′ αποχώρησε για να μπει ο Ρινάλντι. Είχε φτάσει τα 51 γκολ με τα πράσινα στο πρωτάθλημα (70 στο σύνολο)!

Ο αντικαταστάτης του δεν σκόραρε στην ευκαιρία του που του δόθηκε, το έκανε όμως ο Λέτο στο 88′ και ενώ ο ΠΑΣ είχε μείνει πριν από το 3-0 με εννέα παίκτες λόγω τραυματισμού του Ναδάλες.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Ιβανόφ (34′ Βιγιαφάνιες), Σαμπά, Μολέδο, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ (57′ Εμποκού), Λέτο, Μπεργκ (79′ Ρινάλντι)

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (46′ Γαρουφαλίδης), Σκόνδρας Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα, Κούτρης (62′ Ζάιρο), Κόντε, Μαμπουλού (26′ Περιστερίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected