Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Εργοτέλης – Τριγλία Ραφήνας 2-0 (vid)

ergotelis2017-panigyriΌτι δεν μπόρεσε να κάνει σε 74 λεπτά αγώνα, το έκανε σε ένα πεντάλεπτο ο Εργοτέλης, ο οποίος με τέρματα των Καϊμακαμούδη στο 74’ και Κατσικοκέρη στο 79’, πήρε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Όπως αναφέρει το grandsport.gr, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του, απέναντι σε μια εξαιρετικά αδύναμη και ακίνδυνη ομάδα, χωρίς όμως να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή που είχαν, με ένα σύστημα που δεν έδειχνε να μπορεί να τους δώσει λύσεις. Όλα αυτά όμως μέχρι το τελευταίο τέταρτο του αγώνα όπου ο Εργοτέλης «καθάρισε» τον αγώνα και πρόσθεσε τρεις ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό του.

Με τα αναμενόμενα πρόσωπα, βάσει των πολλών απουσιών που είχε, αλλά όχι σύστημα, παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Χατζηνικολάου, όπου σε διάταξη 3-5-2, είχε τερματοφύλακα τον Στεφανάκο, τους Δημήτρη, Κολόκακαι Τζανή κεντρικούς αμυντικούς, στη δεξιά πλευρά ήταν ο Καρράς, στην αριστερή ο Γκοτσούλιας, αμυντικά χαφ ήταν οι Βογιατζής και Μισέλ, με τον Κοιλιάρας πιο μπροστά και στην επίθεση τους Καϊμακαμούδη και Κατσικοκέρη.

Ο Κατσικοέρης στο 6ο λεπτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως το πλασέ που έκανε από κοντά δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα να διώξει ο Δημίζας. Νέα προσπάθεια για τους… μπλε καθώς κιτρινόμαυρα είχε η Τριγλία, στο 13, με το σουτ του Καϊμακαμούδη να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο 18 ο Εργοτέλης ζήτησε πέναλτι όταν ο Μπίρης ανέτρεψε τον Γκοτσούλια, με τον διαιτητή να διατάσει να συνεχισθεί ο αγώνας. Ο Εργοτέλης συνέχισε να πιέζει και στο 22’ ο Τζανής με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Δημίζα σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 24’ ο Γκοτσούλιας με έξοχο πλασέ από πλάγια θέση ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Τριγλίας σε νέα εντυπωσιακή απόκρουση.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου και τον Εργοτέλη να έχει την καθολική υπεροχή, ο Κατσικοκέρης με κεφαλιά «άγγιξε» το γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε σύριζα πάνω από το δοκάρι. Ακριβώς ίδια κατάληξη με τον ίδιο ποδοσφαιριστή και στο 38’ με τον χρόνο να κυλά, τον Εργοτέλη να πιέζει, αλλά το γκολ να μην έρχεται…

Με την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Δημήτρης με έξοχη σέντρα έφερε τη μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου με το κεφάλι ο Καϊμακαμούδης, οδήγησε τον τερματοφύλακα της Τριγλίας στο να προσθέσει μια ακόμα καλή επέμβαση στο ενεργητικό του, στην τελευταία προσπάθεια του πρώτου μέρους, το οποίο έληξε χωρίς σκορ.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο, τον Εργοτέλη να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να βρει στοχό. Στο 51’ το σουτ του Καϊμακαμούδη έφυγε λίγο άουτ. Χρειάστηκε να περάσουν 58 λεπτά αγώνα για να γίνει το πρώτο σουτ από την πλευρά των φιλοξενούμενων, με τον Κότσι, το οποίο όμως ήταν απελπιστικά άστοχο…

Βλέποντας τον χρόνο να περνά και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χατζηνικολάου έριξε στον αγώνα τον Πόι, στη θέση όμως του Κοιλιάρα, ο οποίος ήταν από τους πλέον δραστήριους παίκτες του Εργοτέλη. Παρόλα αυτά τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Αργεντινός έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Μισέλ βγήκε μόνος του με τον Δημίζα, όμως πλάσαρε πάνω στα πόδια του.

Εξίσου καλή ευκαιρία χάθηκε και στο 66’ όταν έπειτα από κόρνερ του Πόι, ο αμαρκάριστος Μισέλ μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά, για να φύγει όμως η μπάλα ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Οι χαμένες ευκαιρίες είχαν συνέχεια στο 71’ με τον Γκοτσούλια να κάνει σέντρα από αριστερά, τον Κατσικοκέρη να κάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά και πάλι άουτ…

Η «λύτρωση» για τον Εργοτέλη, ο δρόμος προς τα δίχτυα δηλαδή, ήρθε μέσα σε ένα πεντάλεπτο, καθώς αρχικά στο 74’ μετά από έξοχη κίνηση ο Μισέλ έβγαλε μόνο του τον Κατσικοκέρη και αυτός με τη μία έδωσε έτοιμο γκολ στον Καϊμακαμούδη, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Κατσικοκέρη να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και νίκησε τον Δημίζα για να σημειώσει το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους γηπεδούχους και απομακρύνοντας τους όποιους κινδύνους υπήρχαν για την πρώτη απώλεια.

Μια νίκη που μόνο εύκολα και αγόγγυστα ήρθε για την κρητική ομάδα, η οποία ήταν εγκλωβισμένη στην απόλυτα αμυντικογενή Τριγλία. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους κυρίως από τα πλάγια, με τον Μισέλ και τον Κοιλιάρα να είναι οι μοναδικοί παίκτες που κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα.

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Γ. Χατζηνικολάου): Στεφανάκος, Καρράς, Κολόκας, Τζανής, Δημήτρης, Βογιατζής (81’ Ρουσάκης), Γκοτσούλιας, Μισέλ, Καϊμακαμούδης (84’ Μανουσάκης), Κατσικοκέρης, Κοιλιάρας (61’ Πόι).

Τριγλία Ραφ. (Τ. Χριστόπουλος): Δημίζας, Καμβύσης, Τσαγκάρης, Σαλταμάρας, Μπίρης, Μητσόπουλος, Κότσι, Παπαδόπουλος (76’ Μπαστάνης Θωμάς), Ποτουρίδης, Φούντας (45’ Χριστόπουλος), Καλογιάννης (81’ Μαργαρής).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected