Διάφορα

Με τα παλιά βιβλία η διδασκαλία των θρησκευτικών. Πως “παρακάμφθηκε” ο Φίλης

ieronymos_1Προς εκτόνωση φαίνεται πως βαίνει η κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

Το στίγμα της συνάντησης έδωσε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από περίπου δύο ώρες. Όπως είπε, «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις» και ξεκινάει αγώνας διαλόγου για το πρόγραμμα σπουδών. Τα Θρησκευτικά, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, θα συνεχίσουν να διδάσκονται με τα παλιά βιβλία, μέχρι να γραφτούν νέα, έπειτα από συνεννόηση και διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, που ακολούθησε μετά τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόνισε επίσης ότι «λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις» και δήλωσε ευτυχής, επειδή, όπως ανέφερε, έγινε γόνιμος διάλογος, διευκρινίστηκαν πράγματα και οι συζητήσεις πρόκειται να συνεχιστούν. Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «Εκκλησία και Πολιτεία προχωράνε μαζί», ενώ το πρόγραμμα σπουδών θα καταρτιστεί έπειτα από συνεννόηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ιεράρχες.

περισσότερα στο protothema.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected