Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Αστέρας Πετριτή – Νίκη Βόλου 1-3

ast-volos1Με κανονιέρη στο …Κανόνι της Κέρκυρας τον Κορέτα, που σημείωσε δύο γκολ, τα οποία ήταν τα πρώτα του στο πρωτάθλημα, η Νίκη πέρασε …. σαν άνεμος από το νησί των Φαιάκων, επικρατώντας του Αστέρα Πετριτή με 1-3.

Οι κυανόλευκοι ήταν δύο κλάσεις πάνω από τον αντίπαλό τους και έφτασαν απόλυτα δίκαια στη επικράτηση, που ήταν η τέταρτη στο πρωτάθλημα και η δεύτερη σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Στέφανο Ξηροφώτο στον πάγκο. Να τονιστεί ότι οι Βολιώτες είχαν στο πλευρό τους και 15 ηρωικούς φιλάθλους, που έκαναν το μακρινό ταξίδι.

Καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος

Όπως αναφέρει το magnesiasports.gr, στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε την απόλυτη υπεροχή. Από τη σέντρα επέβαλε τον ρυθμό της και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 2’ από θέση ουσιαστικά τετ-α-τετ και από τα αριστερά ο Μαλακασιώτης σούταρε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια έπειτα από κάθετη Παπαδόπουλου.

Ακολούθησαν οι μοναδικές τελικές στο πρώτο 45λεπτο των γηπεδούχων, που κι αυτές δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, στα σουτ του Στούπα στο 10’ και του Γεωργοπάλη στο 14’. Αντιθέτως πολύ καλή στιγμή αποτέλεσε για τους φιλοξενούμενες αυτή του 21’, όταν το συρτό σουτ του Μέτσε δε βρήκε για λίγο στόχο. Έξι λεπτά αργότερα ο Μαλακασιώτης μετά από μπαλιά του Δημολιού πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής σε μία μεγάλη ευκαιρία.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Τελικά το γκολ που δικαιούνταν οι κυανόλευκοι ήρθε στο 31’, όταν ο Νικλητσιώτης αντί να σημαδέψει κάποιον συμπαίκτη του στην περιοχή, εκτέλεσε κόρνερ εκτός αυτής για τον Μάριο Παπαδόπουλο, που με ένα δυνατό και συνάμα φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή πλευρά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ριγανά να κάνει κακή εκτίμηση στην πορεία της.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα στο 36’ ωστόσο μπλόκαρε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κορέτα στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου από τα δεξιά, ενώ στο 37’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία, με την μπάλα να μην κάνει το χατίρι στο σουτ με τη μια του Δημολιού μετά την πάσα του Κορέτα, γλείφοντας το αριστερό δοκάρι.

Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο, που ανήκε ολοκληρωτικά στους Βολιώτες, το σουτ του Μέτσε στο 45’, που αποκρούστηκε από τον Ριγανά σε κόρνερ.

Προβάδισμα δύο τερμάτων στο 55’

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Νίκη φάνηκε να καθαρίζει το ματς. Ο Κορέτα, που περίμενε αφύλακτος στο πίσω δοκάρι μετά το γύρισμα του Νικλητσιώτη από τα δεξιά και την αποτυχημένη προσπάθεια αρχικά του Μαλακασιώτη να βρει την μπάλα, είχε σχετικά εύκολο έργο και σημείωσε το 0-2 στο 55’.

Μάλιστα στο βολέ του Μαλακασιώτη στο 61’ και την κεφαλιά του ίδιου στο 62’ θα μπορούσε να γίνει και το 0-3. Στη συνέχεια η Νίκη έκανε σωστή διαχείριση και δεν άφησε τον Αστέρα να γίνει απειλητικός, όσο κι αν προσπαθούσε. Μία προσωρινή ανησυχία προκάλεσε η μείωση του σκορ στο 89’ με κεφαλιά του Γεωργοπάλη μετά από άστοχη έξοδο του Τζήμα (1-2).

Παρόλ’ αυτά οι κυανόλευκοι έκοψαν γρήγορα τον… βήχα στους Κερκυραίους, καθώς στο 90’ σφράγισαν την επιτυχία τους με ένα τρίτο τέρμα. Ο Κόλα πέρασε για τον Κορέτα, που είχε τον χώρο και τον χρόνο και με διαγώνιο σουτ από θέση πλάγια δεξιά μέσα από την περιοχή έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή (1-3). Μάλιστα ο φορ της Νίκης έφτασε στις καθυστερήσεις πολύ κοντά στο χατ-τρικ, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων σε προσπάθειά του κοντά στη μικρή περιοχή και από μέσα αριστερά ύστερα από αδράνεια των αμυντικών που δεν μπόρεσαν να διώξουν.

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Ριγανάς, Καλούδης, Λέσης (59’ Γούναρης), Πάγκαλης, Πολύζος, Στούπας, Κατσίβελας, Γαστεράτος (72’ Γράντος), Γεωργοπάλης, Μάμαλος, Ντόντα (62’ Νικομάνης)

ΝΙΚΗ: Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Παρασκευαΐδης (68’ λ. τρ. Παπαδήμας), Ναουμίδης, Πετράκος, Μέτσε, Νικλητσιώτης (72’ Κόλα), Μαλακασιώτης (82’ Ζενούνης), Παπαδόπουλος, Κορέτα

φωτ. από corfusports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected