Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Ολυμπιακός Βόλου – Αμβρακία Κωστακιών 3-1 (photos+vid)

8af9d32a554c4264f4471f2e4656d238_LΕύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο σημερινό παιχνίδι με την Αμβρακία Κωστακιών. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης νίκησαν με 3-1 στο Πανθεσσαλικό, πέτυχαν την Πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια και μαζί με τον Διαγόρα Σεβαστής οδηγούν την κούρσα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Δύο γκολ πέτυχε ο Κώστας Φλίγκος, το πρώτο με πέναλτι, φτάνοντας τα έξι στο πρωτάθλημα και ένα ο Οικονόμου με απευθείας χτύπημα φάουλ.

Μέτριο θέαμα στο πρώτο μέρος

Όπως αναφέρει το goalpost.gr, μέτριο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Αμβρακίας. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν τους διαδρόμους για το τέρμα του Βαρέλη, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε σχετικά γρήγορα να πετύχει γκολ, με πέναλτι του Φλίγκου, να φτάσει σε δεύτερο τέρμα στο 39′, επίσης με τον Φλίγκο, όμως λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους δέχθηκαν το γκολ με πέναλτι του Νταλάκα, για να αποκτήσει νέο ενδιαφέρον το παιχνίδι.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλης, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Στουρνάρας (δεξιά) και Ιωαννίδης (αριστερά). Ο τελευταίος έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι Τέλλος και Κωστόπουλος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Πότσι και Οικονόμου έπαιξαν στον άξονα, με τους Ευθυμιάδη και Σταύρου στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Ο Μπρίτος κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 15λεπτο απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζοναν κλειστά. Προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει το τέρμα του Βαρέλη, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ

AstraTV

Για να φτάσουμε στο 17′ όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Παππάς τράβηξε από την φανέλα τον Στουρνάρα μέσα από την περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φλίγκος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, γράφοντας το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη και η απουσία του Γιάννη Δωματά ήταν εμφανής, καθώς έλειπε από την ομάδα ο διεμβολιστής. Στο 24′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σταύρου, αμυνόμενος της Αμβρακίας έστειλε τη μπάλα προς τα πίσω και πριν τη γραμμή έδιωξε με το κεφάλι ο Παππάς.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 28′. Ο Βερλέκης σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

Στο διάστημα 30′-45′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ορισμένες καλές επιθετικές στιγμές, ενώ πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Φλίγκο. Συγκεκριμένα, στο 32′ συρτό σουτ του Φλίγκου έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ, για να γίνει στο 39′ το 2-0. Ο Μπρίτος με ωραία μπαλιά βρήκε τον Φλίγκο μόνο απέναντι από τον Βαρέλη, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι. Από εκτέλεση φάουλ του Σταύρου στο 42′ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει, όμως ο Βαρέλης απέκρουσε τη μπάλα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πήγαινε με αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια, στο 44′ η Αμβρακία κέρδισε πέναλτι. Ο Τέλλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Παππά, με τον Νταλάκα να ευστοχεί στο πέναλτι και να γράφει το 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Αμβρακίας στο πρωτάθλημα. Το ημίχρονο έκλεισε μ’ ένα σουτ του Σταύρου στο 45′ το οποίο πέρασε άουτ.

Κατοχή μπάλας για τον Ολυμπιακό, λίγες φάσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε σοβαρός με στόχο να πετύχει τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Η Αμβρακία συνέχεια να παίζει αμυντικά και να βγαίνει μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με ηρεμία κυνήγησε το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη σημειώθηκε στο 47′. Ο Στύαρου βρήκε τον Φλίγκο που έφυγε στην αντεπίθεση, αυτός από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Ευθυμιάδης πλάσαρε, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και απομακρύνθηκε από την περιοχή.
Στο 53′ ο ζαναβάρας έριξε στο παιχνίδι τον Ναστέφσκι, βγάζοντας τον Τέλλο (ο Στουρνάρας πέρασε ως στόπερ). Ο Μπρίτος έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, με τον Ναστέφσκι να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος.

Το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει, ωστόσο, δεν ήταν προϊόν κάποιας επιθετικής προσπάθειας των «ερυθρολεύκων», αλλά μιας εκπληκτικής εκτέλεσης φάουλ του Οικονόμου στο 61′, που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Βαρέλη, για να γράψει το 3-1.

Μετά το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» δεν πίεσαν ιδιαίτερα την άμυνα της Αμβρακίας, ενώ και από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να απειλήσουν το τέρμα του Κατσούλη. Στο 79′ μακρινό σουτ του Κωστόπουλου πέρασε άουτ, ενώ στο 87′ ο Ναστέφσκι εκτέλεσε φάουλ με τον Βαρέλη να αποκρούει δύσκολα με γροθιές. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Κωστόπουλος στο 88′ σούταρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Βαρέλης.

Διαιτητής: Μαλουτάς (Ημαθίας)
Βοηθοί: Γιάντσης (Ημαθίας), Νίκζας (Λάρισας)

Συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου : Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος (53′ Ναστέφσκι), Πότσι, Οικονόμου, Σταύρου, Ευθυμιάδης (72′ Στασινόπουλος), Μπρίτος, Φλίγκος

Αμβρακία Κωστακιών : Βαρέλης, Λύτος, Μπεζεβέγκης, Μπάκας, Πέτσας, Βερλέκης, Ραΐσης (80′ Νικολαΐδης), Ασπροποταμίτης, Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Παππάς (90′ Παπανίκου)

περισσότερες φωτογραφίες στο sportime24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected