Basket

Φοβού την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη, “περίπατος” στην Πόλη!

169032xlargeΗ πρωταθλήτρια Ευρώπης άρχισε με επιβλητικό τρόπο τη φετινή Ευρωλίγκα και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Όπως αναφέρει το basketblog, η υπερηχητική ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη πέρασε με επιβλητικό τρόπο από το “Αμπντί Ιπεκτσί” με το 109-84 επί της Γαλατασαράι να δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές της.

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο “Αμπντί Ιπεκτσί” έδωσε εξ αρχής ρυθμό και τις δύο ομάδες που άρχισαν ένα γρήγορο και θεαματιό παιχνίδι στο οποίο οι γηπεδούχοι είδαν τον αρχηγό τους Γκιουλέρ να τους καθιστά απειλητικούς απέναντι σε ένα σαφώς πληρέστερο και ισχυρότερο σύνολο.

Το 10-10 στο 4′ είχε ήδη 8 προσωπικούς πόντους του Τούρκου διεθνή, όμως, στο 6’30” άρχισε να γίνει εμφανές τι… σημαίνει ΤΣΣΚΑ. Από τον πάγκο πέρασαν στο παρκέ Τεόντοσιτς, Χάινς και Χριάπα και μια ομάδα που έχει την πολυτέλεια να μην αρχίζει αυτούς τους παίκτες, καταλαβαίνει ο καθένας τι όπλα έχει.
Ο Σέρβος είχε κέφια και άρχισε να μοιράζει έτοιμα καλάθια, η ΤΣΣΚΑ από το 17-18 έτρεξε ένα σερί 9-1 και έκλεισε το δεκάλεπτο με το υπέρ της 27-18.

Ο Σμιθ άρχισε φουριόζος την δεύτερη περίοδο και με επτά προσωπικούς πόντους έφερε τη Γαλατά στο 27-31, αλλά ο Τεόντοσιτς με τον Τζάκσον είχαν κέφια και γρήγορα έφεραν την ΤΣΣΚΑ εκ νέου σε θέση ισχύος με 29-42 στο 14′.

Οι Ρώσοι είχαν πατήσει το γκάζι με “δράστη” τον Τεόντοσιτς που έφτανε τα 4 τρίποντα στο 34-49 στο 16′. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να μην τους ξεφύγει το ματς, αλλά τους… ξέφυγε η ηρεμία τους στο 19’18”.

Ο Μπολτάουζερ χρέωσε μια τραβηγμένη τεχνική ποινή στον Ντέντμοντ ο οποίος επιχείρησε τρίποντ, φάνηκε να τον ακουμπάει ο Κουρμπάνοφ κι επειδή… έπεσε αλλά όχι προκλητικά, δέχτηκε το “Τ” που ήταν το δεύτερο για φλόπινγκ και αποβλήθηκε!

Ο Αταμάν έγινε έξαλλος και δέχτηκε κι αυτός τεχνική, ο κόσμος πιο έξαλλος και πέταξε αντικέιμενα που προκάλεσαν την ολιγόλεπτη αποχώρηση των διαιτητών για τα αποδυτήρια. Τα πνεύματα εν τέλει ηρέμησαν και το ημίχρονο έληξε με την ΤΣΣΚΑ στο 57-45 και με σαφή παράσταση νίκης.

Η Γαλατά ηρέμησε στο ημίχρονο και ο Αταμάν έξυπνα έπαιξε ένα χαρτί που το… πάνω – κάτω του πρώτου ημιχρόνου δεν του είχε αφήσει χρόνο να το δοκιμάσει. Εβγαλε την ομάδα στο παρκέ με ρητή εντολή να περνάει η μπάλα μέσα στη ρακέτα στον Τάιους. Ο Αμερικανός εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του άρχισε να ζεσταίνεται, να τελειώνει τη μία φάση μετά την άλλη, να βρίσκει ρυθμό και στην άμυνα “κρύοβντας” το καλάθι της ομάδας του. Με την αμυντική προσχοή να στρέφεται πάνω του και να παίρνει και βοήθειες, ο Πρέλζντιτς βρήκε πεδίο δράσης, πήρε τη σκυτάλη και με το δικό του προσωπικό σερί έφερε την ομάδα του στο 63-68 στο 25’30” ξεσηκώνοντας τον κόσμο και δημιουργώντας ανησυχία στην ΤΣΣΚΑ.

Πρόσκαιρη όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Οι Ρώσοι απάντησα με τον ίδιο τρόπο, με τον Τεόντοσιτς ν’ αρχίσει να περνάει τη μπάλα τον Χάινς και αυτόν να τη βάζει στο καλάθι, οι Τούρκοι έχασαν τον επιθετικό τους οίστρο και το δεκάλεπτο έληξε με την ΤΣΣΚΑ και πάλι σε διψήφια διαφορά, με το σκορ στο 81-71 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Αυτό δεν ήταν… τίποτα μπροστά στην εκκίνησή της στην τελευταία περίοδο. Με σερί 9-0 σε 1’40” έκανε το σκορ 71-90, με τον Ντε Κολό να βάζει τη δική του πινελιά, ομάδα και κόσμοι της Γαλατά να απογοητεύονται και το ματς να παίρνει πρόωρα το τέλος που… του άξιζε αφού η υπεροχή της ΤΣΣΚΑ ήταν εμφανής και μεγάλη.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Σμιθ 9(2), Πρέλντζιτς 11(2), Μίτσοφ 3(1), Τάιους 15, Τόμπσον 2, Σιλμπ 3, Πλάις, Ντέι 12(1), Γκιουλέρ 16(2), Ντίμπλερ, Ντέντμοντ 7(1), Κοκσάλ 4

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντι Κολό 22(2), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 20(5), Ογκουστιν 8, Φριτζόν 15(3), Τζάκσον 16(1), Αντόνοφ, Βοροντσέβιτς 5(1), Χριάπα 2, Κουρμπανόφ 8, Χάινς 13

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected