Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-0

aekapogoitevsi1Στο ντεμπούτο του Ζοσέ Μοράις στον πάγκο της, η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό.

Ο συμπαγής Πανιώνιος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει το 0-0 στο ΟΑΚΑ και να δικαιολογήσει τη βαθμολογική του θέση. Αποδοκιμασίες μετά τη λήξη από τον κόσμο.

Στο αμέσως προηγούμενο ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ είχε προπονητή τον Κετσπάγια, είχε αντίπαλο τον Ηρακλή και «κόλλησε» στο 0-0. Με κάκιστη επιθετική λειτουργία και ελάχιστες ευκαιρίες. Αυτή την φορά είχε προπονητή τον Μοράις, στο ντεμπούτο του στον πάγκο, είχε αντίπαλο τον Πανιώνιο, αλλά και πάλι κόλλησε στο 0-0.

Ξανά με κάκιστη επιθετική λειτουργία, ξανά με ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Αυτή την φορά υπάρχει το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών, ειδικά στην επίθεση. Ενώ ο Πανιώνιος ήταν μια εξαιρετικά οργανωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της ομάδα. Όμως και πάλι, το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ, ήταν υπερβολικά κακό, γι αυτό και το φινάλε βρήκε τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν. Αυτή την φορά το 4-1-4-1, που ο Μοράις κράτησε από την Λάρισα, ήταν δυσλειτουργικό. Και ο Πανιώνιος με το παιχνίδι του, το αποσυντόνισε πλήρως.

Η αλήθεια είναι από το πρώτο ημίχρονο και από την αρχή του ματς ο Πανιώνιος κατάφερε να το φέρει στα μέτρα του. Κυρίως διότι είχε «διαβάσει» και εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες της ΑΕΚ. Με πολύ τρέξιμο στον χώρο και πολύ πρεσάρισμα, ο Πανιώνιος υποχρέωνε, κυρίως τους μέσους της Ένωσης, σε πολλά λάθη. Και κυρίως βραχύκλωσε όσες επιλογές ανάπτυξης παιχνιδιού είχε η ΑΕΚ, είτε με τις πρωτοβουλίες του Γιόχανσον, είτε κυρίως αυτές του Μάνταλου.

περισσότερο ρεπορτάζ στο sport24.gr

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (84′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (67′ Σιμόες), Αραβίδης (66′ Πέκχαρτ), Αλμέιδα

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Γκιοάτα (92′ Πατσατζόγλου), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86′ Ενγκόγκ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected