Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά

ΟΦΗ – Εργοτέλης 2-5

270416Πραγματοποιώντας την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ο Εργοτέλης νίκησε 5-2 τον ΟΦΗ στο ΒΑΚ, σε ένα φιλικό με συμπεράσματα και για τις δύο ομάδες. Σταθερά καλοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι κιτρινόμαυροι, καλός ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, τραγικός στο δεύτερο…

Όπως αναφέρει το grandsport.gr, ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες, μία σε κάθε μέρος, σε αντίθεση με τον Νίκο Ουσταμπασίδη, ο οποίος έκανε λίγες λιγότερες αλλαγές. Και οι δύο προπονητές, παρέταξαν ενδεκάδες με «μείγμα» βασικών και αναπληρωματικών, με αυτούς του Εργοτέλη να δείχνουν ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και μάλιστα χωρίς τον Λεάλ ο οποίος προφυλάχθηκε, σε αντίθεση με αυτούς του ΟΦΗ, του δευτέρου ημιχρόνου, οι οποίοι υστέρησαν χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν και ισορροπημένο με φάσεις και γκολ εκατέρωθεν, προσφέροντας και θέαμα, ο ΟΦΗ είχε τερματοφύλακα τον Δερμιτζάκη, αριστερά στην άμυνα τον Κοιλιάρα, δεξιά τον Μίκιτς και κεντρικούς αμυντικούς τους Κομεσίδη και Κώτσιο. Στο κέντρο ήταν οι Κιάσσος και Αντοκόρ, πιο μπροστά τους ο Χαντί, στο αριστερό άκρο ο Ροβίθης, στο δεξί ο Ράντι και στην κορυφή ο Όγμποε.

Ο Εργοτέλης από την πλευρά του είχε τερματοφύλακα τον Στεφανάκο, αριστερό μπακ τον Τσουμάγκα, δεξί τον Καρρά και στόπερ τους Δημήτρη και Κολόκα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρουσάκης και Γκοτσούλας, με τον Μισέλ σε πιο ελεύθερο ρόλο, αριστερά τους ήταν ο Καλέ, δεξιά ο Κοιλιάρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Καϊμακαμούδης.

Το σκορ του φιλικού άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Όγκμποε ανατράπηκε από τον Κολόκα με τον διαιτητή Φερετζάκη να δίνει το πέναλτι και τον Χαντί να το μετατρέπει σε γκολ πετυχαίνοντας το 1-0. Ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε δύο φάσεις, αρχικά στο 12’ , όταν έπειτα από λάθος του Αντουκόρ ο Καλέ έκλεψε τη μπάλα, έστρωσε στον Μισέλ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε δύσκολα ο Δερμιτζάκης, αλλά και στο 16’ όταν το σουτ του Γκοτσούλια έδιωξε κόρνερ ο Κομεσίδης.

Ότι δεν κατάφεραν στις φάσεις αυτές οι κιτρινόμαυροι το πέτυχαν στο 18’, όταν μετά από φάουλ του Μισέλ η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1. Στο 27’ μετά από κόρνερ του Χαντί ο Κώτσιος με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Στεφανάκο σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 39’ ο Καλέ με φάουλ βρήκε τον Δημήτρη, αλλά το σουτ από κοντά έφυγε άουτ.

Νωρίτερα στο 32’ πήγε να χαλάσει το φιλικό, όταν έπειτα από μια αψιμαχία του Καλέ με τον Ράντι, η οποία ξεκίνησε από τον Βραζιλιάνο, άναψαν προς στιγμή τα αίματα, αλλά με την επέμβαση των πλέον ψύχραιμων, έπειτα από λίγα λεπτά η κατάσταση εκτονώθηκε. Το 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, καθώς στο 39’ και 40’ οι δύο φάσεις που υπήρξαν, μια για κάθε ομάδα, με τον Καϊμακαμούδη για το Εργοτέλη και τον Χαντί για τον ΟΦΗ, δεν έφεραν κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας άλλαξε όπως προείπαμε όλη την ενδεκάδα και παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Κασμερίδη, αριστερό οπισθοφύλακα τον Βαλλιάνο, δεξιό τον Μπολάκη και αμυντικούς τους Όστοϊτς και Φαζό. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Χίσι και Νάστος, με τον Μπουρσέλη πιο μπροστά, αριστερά τον Μιλοσάβλιεφ, δεξιά τον Βρεττό και στην κορυφή τον Μάνο.

Ο Ουσταμπασίδης από την πλευρά του άλλαξε στην έναρξη της επανάληψης μόνο τους Στεφανάκο, Τσουμάγκα, Καλέ και Καϊμακαμούδη, περνώντας τους Βασιλειάδη, Τζανή, Πόι και Κατσικοκέρη αντίστοιχα και διαμορφώνοντας την ενδεκάδα με τερματοφύλακα τον Βασιλειάδη, αριστερό μπακ τον Δημήτρη ο οποίος άλλαξε με τον Πολυχρονάκη, δεξί τον Καρρά (στη συνέχεια πήγε ο Γκοτσούλιας), στόπερ τους Τζανή και Κολόκα, αμυντικά χαφ τους Ρουσάκη και Γκοτσούλια (όταν πήγε δεξί μπακ στη θέση του πέρασε ο Βογιατζής), πιο μπροστά ήταν ο Μανουσάκης αριστερά ο Κοιλιάρας, δεξιά ο Πόι και στην κορυφή ο Κατσικοκέρης, ο οποίος με τα τρία γκολ που πέτυχε αναδείχθηκε πρωταγωνιστής των νικητών.

Το 1-2 για τον Εργοτέλη έγινε στο 63’ όταν ο Γκοτσούλιας έβγαλε μόνο του τον Πόι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κασμερίδη και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, για να ισοφαρίσει 2-2 ο Μάνος δέκα λεπτά αργότερα, έπειτα από πάσα του Βαλιάνου σε μια φάση όπου ξεκίνησε από τον Χίσι, ενώ στη συνέχεια «ανέλαβε δράση» ο Κατσικοκέρης…

Αρχικά στο 76’ μετά από φάουλ του Βογιατζή και τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος, έφτασε σε αυτόν και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-3, σε μια φάση όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι για οφ σάιντ. Στο 83’ και πάλι ο Κατσικοκέρης με σουτ από το ύψος της περιοχής ανέβασε το σκορ στο 2-4, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 2-5 με ατομική του προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα!

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης (46’ Κασμερίδης, 68’ Παπαδάκης), Κοιλιάρας (46’ Βαλλιάνος, Μίκιτς (46’ Μπολάκης), Κομεσίδης (46’ Όστοϊτς), Κώτσιος (46’ Φαζός), Κιάσσος (46’ Χίσι), Αντουκόρ (46’ Νάστος), Χαντί (46’ Μπουρσέλης), Ροβίθης (46’ Μιλοσάβλιεφ), Ράντι (46’ Βρεττός), Όγκμποε (46’ Μάνος).

Εργοτέλης: Στεφανάκος (46’ Βασιλειάδης, 75’ Χανιωτάκης), Τσουμάγκας (46’ Τζανής), Δημήτρης (58’ Πολυχρονάκης), Κολόκας, Καρράς (58’ Βογιατζής), Ρουσάκης, Γκοτσούλιας, Μισέλ (58’ Μανουσάκης), Καλέ (46’ Πόι), Κοιλιάρας (75’ Μπερουασβίλι), Καϊμακαμούδης (46΄Κατσικοκέρης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected