Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Κεραυνός Επισκοπής 1-2

15086829_10202280167202577_2035247624_n

Δύσκολη νίκη για τον Κεραυνό Επισκοπής, που έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ποντιακής Νεολαίας που τα έπαιξε όλα για όλα ώστε να διακόψει το αρνητικό της σερί.

Στο ντεμπούτο του Γερμανού Σιαφαρίκα στον πάγκο της ομάδας, οι “κοκκινόμαυροι” αγωνίστηκαν με αρκετό άγχος και νευρικότητα, δείγμα βεβαίως και των συνεχόμενων αλλαγών στην τεχνική ηγεσία τη φετινή χρονιά.

Μπορεί να μην κινδύνεψε σοβαρά και να μην απειλήθηκε εκτός του γκολ του Μπεκτά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Κεραυνός όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που το δόθηκαν, με αποτέλεσμα να γεμίσει με άγχος και να χρειαστεί το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντέλλα στο 81ο λεπτό για να έρθει (και ενόψει Τρικάλων) η πολύτιμη νίκη.

Από την άλλη πλευρά, οι “μπλαουγκράνα” τα έδωσαν όλα για το αποτέλεσμα και μέχρι το 80′ άγγιξαν τον πρώτο βαθμό μετά από 6 ματς. Αμέσως μετά το 1-2 των φιλοξενούμενων, ο Αργυρόπουλος δοκίμασε να σουτάρει από τη σέντρα, ο Σταματέλος δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας έχοντας και κόντρα τον ήλιο, όμως με υπερένταση και με έκταση του χεριού προς τα πίσω απέκρουσε τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό κ. Νατσιούρα υποστηρίζοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή στον αέρα, ενώ το παιχνίδι διακόπηκε για δύο περίπου λεπτά μετά και την είσοδο φιλάθλων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο φύλλο αγώνος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Ο Κεραυνός ξεκίνησε από την αρχή με επιθετικές βλέψεις και με στόχο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Πριν το πρώτο γκολ του αγώνα, Παραστατίδης και Ντέλλας είχαν πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρουν ωστόσο αμφότεροι δεν σημάδεψαν σωστά με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Στο 21′ όμως και σε μια προσπάθεια του Γκελοσάνι από δεξιά για σέντρα, ο ρέφερι κ. Παυλίδης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, υπόδειξη για χέρι στον Μπόσκου που βρέθηκε στη φάση. Η απόφαση αμφισβητήθηκε από τους “μπλαουγκράνα” ωστόσο δεν άλλαξε και ο Ντέλλας με εύστοχη εκτέλεση, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 29′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Παραστατίδη ενώ στο 36′ ο Ντέλλας εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα χτύπησε στον Βοτάρη(!) ο οποίος την άλλαξε πορεία για να καταλήξει μακριά από την εστία.

15151178_10202280164602512_1016738655_nΣτο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και στο 48′ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μια σύγχυση στην άμυνα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Μπεκτάς που βρέθηκε στο κατάλληλα σημείο, έφερε το ματς στα ίσια μέσα σε πανηγυρισμούς από φιλάθλους και συμπαίκτες.

Το σοκ της ισοφάρισης για τους “κοκκινόμαυρους” ακολούθησε μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες, κυρίως με τον νεοεισελθόντα Μπουρνάζη, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του.

Κι αυτό γιατί στο 81′ ο Γιαουτζής πέρασε δύο αντιπάλους, προσπάθησε να “σπάσει” τη μπάλα στον επερχόμενο Ντέλλα, η μπάλα βρήκε στον Τόζογλου και ο ρέφερι έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα” για χέρι στον αμυντικό των Ποντίων.

Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Ντέλλας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 1-2.

Ακολούθησε η φάση που περιγράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ και ένα 10λεπτο στη συνέχεια που οι φιλοξενούμενοι κοίταξαν περισσότερο να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Νατσιούρα

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Τόζογλου Π., Μπόσκος (81′ Ντιόπ), Αργυρόπουλος, Μουράτι, Μπεκιαρίδης, Καραπίττας (65′ Μουταφίδης), Μπεκτάς, Καϊρακλίδης, Αραμπατζής (65′ Τόζογλου Χ.), Φεζουλάς

Κεραυνός Επισκοπής : Σταματέλος, Χαραλαμπίδης (60′ Μανδάλης), Παπαδόπουλος (67′ Ουρούτσι), Ορφανίδης Λ., Μπλούκας, Βοτάρης, Γκελοσάνι, Γιαουτζής, Πασχάλης (46′ Μπουρνάζης), Ντέλλας, Παραστατίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected