Α ΕΠΣ Ημαθίας

Γιώργος Ποτουρίδης : “Ήταν θέμα χρόνου να γίνει η πρώτη νίκη”

maxresdefault (1)Ο προπονητής του Βατανιακού Γιώργος Ποτουρίδης στο μίλησε topika.gr για την πρώτη νίκη της ομάδας, για την αλλαγή σελίδας, για το κλίμα στα στεγανά του Βατανιακού, καθώς και την φιλοσοφία της ομάδας όσον αφορά τις ακαδημίες.

Να θυμίσουμε ότι ο Βατανιακός κέρδισε 0-2 στο γειτονικό ντέρμπι με την 25η Μαρτίου με γκολ των Θεοδωρίδη και Μαργαρίτη.

Καλησπέρα κ. Ποτουρίδη. Πείτε μας πως είναι πλέον το κλίμα στην ομάδα μετά την πρώτη νίκη;

Το κλίμα είναι πλέον καλό στην ομάδα. Τα παιδιά έκαναν την πρώτη νίκη. Του έλεγα από την αρχή που ανέλαβα, ότι έπρεπε να γίνει η πρώτη νίκη, για να δοθεί ψυχολογία στην ομάδα. Και πλέον αυτό μας δίνει δύναμη για την συνέχεια, ως προς την επίτευξη του στόχου που είναι η σωτηρία.

Όσον αφορά την συνέχεια, για να έχει αντίκρισμα η νίκη αυτή, θα πρέπει να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα στο ερχόμενο παιχνίδι με την Καλλιθέα, που είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ποια θα είναι ο αγωνιστική προσέγγιση στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο;

Αυτήν την στιγμή η ομάδα έχει κάποιους τραυματισμούς. Πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες να δούμε πως θα είναι τα παιδιά το Σάββατο. Αυτή τη στιγμή ο Τάσσιος και ο Τραχίδης ταλαιπωρούνται με μυϊκούς τραυματισμούς αλλά πιστεύω θα είναι κανονικά σε θέση να αγωνιστούν. Όπως επίσης και ο Χαρτοματζίδης που είναι στρατευμένος, θα είναι κανονικά στην αποστολή. Το στίγμα που θέλω να περάσω, είναι η ομάδα να παίζει μπάλα, οπότε θα κατέβουμε για το αποτέλεσμα και την νίκη.

Πόσο σημαντική ήταν αυτή η πρώτη νίκη; Γενικά πιστεύεις ότι η ομάδα αδικείται από την βαθμολογική της θέση;

Από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβα, είχα πει στα παιδιά ότι έτσι όπως τους είδα στις προπονήσεις και τους αγώνες, αδικούνται από την μέχρι τώρα βαθμολογική θέση. Απλά ήταν περισσότερο θέμα ψυχολογίας. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί συνέχεια στην νίκη αυτή που κάναμε, και ότι η ομάδα θα πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην βαθμολογία.

Ποιος είναι πλέον ο σκοπός και η φιλοσοφία του Βατανιακού;

Στόχος της ομάδας είναι φέτος να σωθεί, και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Και μέσα από την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, από τους προπονητές, και τα παιδιά που έχουμε μαζέψει, κάθε χρόνο να παίζουν αυτά τα παιδιά στην ομάδα. Στο μέλλον θέλουμε η ομάδα να ανέβει ξανά Α τοπικό, και τα παιδιά που παίζουν και αξίζουν να φεύγουν προς τα πάνω.

Παράλληλα με την μεγάλη ομάδα είστε και προπονητής στην ακαδημία του Βατανιακού. Θέλετε να κάνετε μια ενημέρωση στον κόσμο, σχετικά με τις ακαδημίες του συλλόγου;

Στην ακαδημία μας πλέον έχουμε 80 παιδιά. Προπονητές είναι μαζί με εμένα ο κ. Μαυρομμάτης Γιάννης, και ο Κων/νιδης Παναγιώτης. Υπεύθυνος των ακαδημιών είναι ο κ. Ανανιάδης Σταύρος. Παρέχουμε στα παιδιά όλο τον αθλητικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Λειτουργούμε 4 τμήματα και αγωνιζόμαστε στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣ. Και παρέχουμε σε αυτά τα παιδιά ότι καλύτερο μπορούμε, πολλές φορές και από το υστέρημά μας.

Σας ευχαριστούμε.
www.topika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected